Visa alla bilder
Visa film

Porsche 911 SC Cabriolet — 1983

Trevlig 911 cabriolet med små kosmetiska och tidstypiska utsmyckningar som snabbt smälter samman till en bra helhet. Snygg bil och bra mekanisk körkänsla.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En rejäl och funktionell 911 för en entusiast med ett öppet sinne."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
329 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12753
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En rejäl och funktionell 911 för en entusiast med ett öppet sinne."

Beskrivning

Nuvarande ägare har sommarentusiastbrukat sin 911:a under tio år och letar nu efter något modernare från varumärket. Det här exemplaret köptes privat i Beverly Hills början av 2000-talet av en Porsche-handlare i Tyskland, och hittade till Sverige några senare, 2011. Den står i registret som en Targa, men det är ett fel som Bilprovningen gjorde vid registreringsbesiktningen, det är en riktig cabriolet.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1983/1983 
 • Första registreringsdatum
  2011-07-06 
 • Avläst mätarställning
  121155 miles 
 • Kw / hk
  132 / 180 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vinröd metallic Rubinrot 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och låda har fått en smärre renovering av Roul's Porsche Service i Varberg (specifikation och kvitton finns), och maskinellt går bilen väldigt bra. Piggt och trevligt med de hästkrafter som fanns till hands hos Porsche i början på åttiotalet.

 • Skick interiör:

  Även interiört ville ägaren i Beverly Hills få en lite annorlunda framtoning och det resulterade i växelspaksknopp, dörrhandtag, låsknappar och pedaler i rejäl aluminium, och dessutom vita mätartavlor. Stolarnas klädsel med färgmatchande dekor verkar vara fabrikstillval på USA-marknaden.

 • Skick exteriör:

  Bilens kosmetiska förändringar är alla genomförda i USA där man inspirerats av senare modeller. Det var inte ovanligt då, och stor kontrast mot dagens trend i Porsche-kretsar med bakdateringar till tidig sjuttiotals-look i stället. Man vänjer sig lätt och accepterar trösklarna med hål för bromskylning, det hör ju ändå till bilens historik. Bilen har rätt original Fuchs-fälgar med rätt dimension och det gör mycket för bilens utseende.

 • Skick helhet:

  Som helhet en tidig, trevlig och fin 911 Cabriolet som är lätt att ta till sig. Den här bilen är körklar och färdig att brukas för en entusiast med ett öppet sinne och en smak för frisk luft runt huvudet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2012-03-10
Ursprungsbesiktning: 2011-06-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2011-07-06 (830101) OBS! Fordonet är taget i trafik tidigare i annat land
Senast godkända besiktning: 2020-03-23
Besiktigad tom: - 2022-03-31
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:a oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG