Visa alla bilder
Visa film

Porsche 356 Speedster Replica 1500 — 1970

En av 50-talets ikoner, här i en läckert körklar upplaga baserad på VW-mekanik.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Proffsbyggd replica med de flesta detaljer i verklighetstroget utförande. Hög finish på kaross och inredning. Lättkörd och pigg."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
285 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12937
OLOFSTRÖM
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
160 - 200 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Proffsbyggd replica med de flesta detaljer i verklighetstroget utförande. Hög finish på kaross och inredning. Lättkörd och pigg."

Beskrivning

Denna bil är byggd för cirka 20 år sedan och baseras på en 1970-års VW 1500. Bilen har en glasfiberkaross från Speedline eller Apal eller liknande och är mycket lik Porsche Speedster 1957 i alla detaljer. Hög finsish på bygget som hållt sig mycket bra. Samma ägare sedan 2014 och bilen har använts en hel del till sommar-fin-åkning. Lättstartad och kul att köra. Ligger bra på vägen, växlar fint och mycket bra bromsar. Påkostat utförande. Tillfälle för den som vill åka öppet med stil, utan att det kostar skjortan. Dessutom billig i underhåll med VW mekanik, istället för Porsche. Passa på att köpa denna om du vill ha riktigt kul nästa sommar.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1970-10-20 
 • Avläst mätarställning
  14420 km 
 • Regnr
  CPC799 
 • Chassinummer
  1103043207 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Röd 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra, nybesiktad för alltid. Något trög vid växling förmodligen beroende på att bilen inte använts på länge.

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning.

 • Skick exteriör:

  Proffslackad glasfiberkaross utan anmärkning. Några stenskott och någon liten repa finns. Inget iögonfallande.

 • Skick helhet:

  Snygg och körklar bil som tål att användas, besiktad för alltid.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2017-10-13
Ursprungsbesiktning: 1970-10-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1970-10-20
Senast godkända besiktning: 2020-08-31
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

Speedstern var en lättviks, sportversion av Porsche 356 framför allt för den amerikanska marknaden. Byggdes några år i slutet av femtiotalet och betraktas som den vackraste av Porsches alla modeller. Säljs idag för priser från 3,0 Mkr och uppåt.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta handläggare Ted Gryth eller Ulf Olsson.

Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 65 67 27
Brocenter i Olofström
Ulf Olsson
Telefon +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
Ted Gryth på telefon +46 705 65 67 27

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG