Visa alla bilder

Norton 750 Commando Fastback — 1968

En lite ovanligare och på den tiden nydanande Nortonmodell där Mini-designern Alec Issigonis höll i pennan.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Kunnig och fin äldre renovering som har hållit sig väldigt bra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12960
OLSFORS
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Kunnig och fin äldre renovering som har hållit sig väldigt bra."

Beskrivning

Den här cykeln importerades från USA på åttiotalet, renoverades av en i kretsarna välkänd svensk Nortonexpert i Vallentuna någon gång på nittiotalet och förregistrerades (som det hette då) med registreringsnummer 1999, men togs inte i trafik förrän 2014 då ägaren tillika Nortonexeperten ångerfullt även sålde hojen vidare till en entusiast i Sollebrunn i Västergötland. Nuvarande ägaren köpte denna cykel så sent som i våras, men har efter noga övervägande bestämt sig för ägna all sin tid åt sin omfattande BSA-samling istället.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1999-12-23 
 • Avläst mätarställning
  12 320 km 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Mörkgrön metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den här motorn rymmer mer know-how än vad man kan tro. Byggd med vassa delar och kunskap från och av en av Nortons fabriksmekaniker från tävlingstiden. Monterad av Norton-experten Anders Larsson i Vallentuna som dessutom visste att berätta att motorn ger betydligt mer än originalets 60 hästar.

 • Skick interiör:

 • Skick exteriör:

  Äldre renovering av en Sveriges främsta Norton-kännare. Skicket är fortfarande väldigt fint. När just den här modellen introducerades hade Norton ett patenterad och integrerad gummiupphängning av motor, drivpaket och sving som en enhet. Detta lär ha uppgraderat vibrationskänsligheten rejält.

 • Skick helhet:

  Ovanlig och snygg finsmakar-Norton med ett bra skjut i motorn. Formgivningen och den uppskrämda motorn harmonierar fint med helhetsintrycket.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-05-17
Ursprungsbesiktning: 2014-05-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2014-05-16 (680501)
Senast godkända besiktning: 2016-05-07
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:a oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG