Visa alla bilder

Morris Minor 1000 — 1958

Trevlig engelsman, konstruerad av hundkojans, BMC Mini, nytänkande konstruktör Alec Issigonis.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Engelsmännens svar på tyskarnas folkvagn."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
38 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12857
ENKÖPING/MELS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Morris Minor 1000?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Engelsmännens svar på tyskarnas folkvagn."

Beskrivning

Skriftställaren George "Jojje"Johansson, känd från motortidningar och Mulle Mecks upphovsman, säljer nu sin Morris Minor. Det är en bil som har varit med i gammelbilstidningen Klassiker där bilens och Georges glädjestunder och vedermödor har beskrivits. Konstruktören, Alec Issigonis, tyckte att en bil skulle vara ändamålsenlig för det uppdrag den hade. Därför är Morris Minor en körglad bil med bl.a. torsionsfjädring fram och kuggstångsstyrning för snabbare styrrespons. Den har en stryktålig BMC-A motor som i olika skepnader användes för både standard- och tävlingsbruk. Den kom bl.a. användas i Issigonis nästa konstruktion, BMC mini, hundkojan, fast då i tvärställd form.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1958/1958 
 • Första registreringsdatum
  1958-01-01 
 • Avläst mätarställning
  18433 km 
 • Kw / hk
  27 / 37 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra, nyrenoverad motor.

 • Skick interiör:

  Fint skick.

 • Skick exteriör:

  Bruksskick med ett antal rostantydningar. Frisk undertill, bra krom.

 • Skick helhet:

  En bil i brukskick med bra mekanik och fin inredning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-05-14
Ursprungsbesiktning: 1958-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1958-01-01
Senast godkända besiktning: 2016-09-06
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Morris Minor tillverkades mellan 1948 och 1972. Totalt blev det drygt 1,6 miljoner exemplar innan produktionen lades ned. 1948-1953 tillverkades MM. 1948 till 1950 satt lamporna lågt placerade i grillen. Serie II tillverkades mellan 1952 och 1956. 1975 kom Minor 1000 med en större och mer "kraftfull" motor. Det fanns ett flertal olika karosser att välja på. Bl.a. pick-up, van och en öppen med sufflett kallad Tourer. Den kanske mest kända varianten är Traveller med sina synliga träförstärkningar av den bakre delen på herrgårdsvagnen.

Lagerort och visningsinfo

Denna bil finns att beskåda hos Mel`s Garage i Enköping.
För öppettider se länken.
https://www.mels.se/garage/kontakta-oss/

För visning av fordonet kontakta handläggare Johan Ålander

Mail: johan.alander@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att kontakta
Johan Ålander telefon +46 705 80 91 17 eller johan@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:a oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG