Visa alla bilder
Visa film

Excalibur SS Phaeton Cabriolet 5.4 V8 — 1969

Första serien av Excalibur och första fyrsitsiga Phateon-utförandet. Byggd med Corvette-motor och mekanik, som original serieproducerad bil. Toppskick och körglädje

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är mycket lite använd och har stått helt still den senaste åren. Nu uppstartad och kontrollerad på bilprovningen. Går fint och är snygg och prydlig både på in- och utsidan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
330 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12935
OLOFSTRÖM
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
260 - 300 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är mycket lite använd och har stått helt still den senaste åren. Nu uppstartad och kontrollerad på bilprovningen. Går fint och är snygg och prydlig både på in- och utsidan."

Beskrivning

Denna bil kom till Sverige 1979, från USA, när den var tio år gammal. Första ägaren i Sverige hade den i tretton år, andra ägaren i sex år och nuvarande ägares familj köpte bilen av tredje ägaren år 2014. Bilen har gått i Västsverige under större delen av denna tid. Mätarställningen är 3225 mil och det bedömer vi stämma med hänsyn till skick och att detta är en bil som bara används för utflykter, finåkning och event. Bilen säljs nu för före detta ägarens familj.
Exkalibur började serieproduceras i mitten av sextiotalet och denna bil har en Corvette V8 motor och egentillverkad ram med Corvette-mekanik. 1967 kom denna fyrsitsiga modell, Phaeton, som komplement till den tvåsitsiga Roadstern. 1969 är sista året (innan serie II kom 1970), med det ursprungliga utseendet vilket många tycker är det vackraste utförandet
Denna bil är i bästa skick. Motorn är uppdaterad från original 275 Hkr till 350 Hkr och kaross och inredning är i toppskick, inga anmärkningar. Bilen levereras nybesiktigad och fullt klar att tagas i bruk.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1979-06-25 
 • Avläst mätarställning
  32250 km 
 • Regnr
  GRY136 
 • Chassinummer
  6064 
 • Kw / hk
  257 / 350 
 • Drivmedel
  Benisn 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Rödmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, växlar bra, besiktad 2020-08-31 för alltid.

 • Skick interiör:

  Hel inredning i bra skick, behöver en rengöring.

 • Skick exteriör:

  Fin i lack och krom, stenskott finns i framkant av bakskärmarna. Sufflett med sidor i helt skick, dock saknas fäste i rutramen.

 • Skick helhet:

  En körklar entusiastbil som både hörs och syns, underbart ljud från V8:n.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2004-07-25
Ursprungsbesiktning: 1979-06-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1979-06-25
Senast godkända besiktning: 2020-08-31
Besiktigad tom: -
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 17

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta handläggare Ted Gryth eller Ulf Olsson.

Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 65 67 27
Brocenter i Olofström
Ulf Olsson
Telefon +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
Ted Gryth på telefon +46 705 65 67 27

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG