Visa alla bilder
Visa film

BMW 635 CSi — 1983

En mycket tidig, lågmilad, svensksåld BMW 635 CSI. Kan det bli bättre?

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Oj! Vilket skick!!"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
237 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12946
KÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
210 - 240 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Oj! Vilket skick!!"

Beskrivning

Standardutrustning på BMW 635 var i Sverige bl.a. 5-växlad manuell låda, fartberoende servostyrning, justerbar ratt, elfläkt, intervalltorkare, låsningsfria bromsar och färddator. Denna bil är även utrustad med AC. Denna är ej fungerande, troligtvis på grund av att bilen gått så lite och att AC:n ej är använd. Då pyser gasen lätt ur eftersom det är en oljefilm som tätar och den byggs på när AC:n startas.

Om man mot förmodan vill köra på vintern finns det motorvärmare med kupévärmaruttag. Strålkastartorkare är också bra om man är ute i busväder.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1983/1983 
 • Första registreringsdatum
  1982-11-09 
 • Avläst mätarställning
  69200 km 
 • Regnr
  LLJ429 
 • Chassinummer
  EC7102D8171759 
 • Kw / hk
  145 / 197 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Alpinvit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra skick. Tempmätarare kan ibland glappa lite.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick. Lack/rostbubbla vänster framskärm, skada i kromet främre vänstra stötfångaren, skrapmärken på gummit på bakre stötfångaren.

 • Skick helhet:

  En otroligt fin, lågmilad BMW 635 CSI.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2013-05-01
Ursprungsbesiktning: 1982-11-09 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1983-05-06
Senast godkända besiktning: 2019-04-17
Besiktigad tom: 2021-04-30
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Till Sverige togs 1983 bara den mindre sexan på dryga 3,2 liter in. 3,5 liters motorn togs då inte in via ordinarie importkanaler.
E24 som är den interna betäckningen på denna kaross är byggdes mellan 1976, då som 633, och 1989 då den ersattes av BMW 850 med en V12-motor. Det fanns även en modell med V8 som hette 840. 635 fick ett uppdaterat chassie. Toppfarten var 215 km/h och 0-100 km/h klarades i bästa fall av på c:a 8 sekunder.
Nypris 1983 var 229 000 kr.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta handläggare Johan Ålander

Mail: johan.alander@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att kontakta
Johan Ålander telefon +46 705 80 91 17 eller johan@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:a oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG