Visa alla bilder
Visa film

Austin Healey 3000 Mark II BJ7 — 1963

En körklar, kraftfull Austin Healey med plats för fyra.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En av de läckraste sportvagnar som jag kommer att tänka på."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
285 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12961
NORRTÄLJE
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
390 - 420 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En av de läckraste sportvagnar som jag kommer att tänka på."

Beskrivning

Denna bil är en av de dryga 90% av 1963 årsmodell som exporterades till USA. Den importerades därefter tillbaka till Storbritannien där nuvarande ägare köpte den för fem år sedan. Efter det plockades bil ned och lackerades och renoverades till stor del. Lacken har tråkigt nog fått en del skador under sin tid i garaget men i det stora hela känns bilen väldigt trevlig och den är i ett användbart skick. Någon har redan gjort första repan så man behöver inte vara orolig för att använda bilen. Mycket är nytt. Många kvitton samt dokumentation medföljer.
11 564 Mark II tillverkades med start hösten 1962. Av dessa var 6 113 BJ7 2+2. Austin Healey 3000 tillverkades mellan 1959 och 1967. Den fanns i något olika utföranden men med samma grundkaross. Den första i denna serie var AH 100 med en fyrcylindrig motor som tillverkades 1953-56.. Efterföljaren till denna var 100-6 som till stor del var samma bil men utrustad med en rak 6-cylindrig motor. Den tillverkades mellan 1956 och 1959.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  2020-04-29 
 • Avläst mätarställning
  15626 miles 
 • Regnr
  NFJ03U 
 • Chassinummer
  HBJ7L23411 
 • Kw / hk
  96 / 131 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  British Racing Green 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Gott skick. Nyligen besiktigad. Går bra.

 • Skick interiör:

  Lokalt tillverkad instrumentbräda. Mycket bra skick. Kan sakna någon list vid suffletten.

 • Skick exteriör:

  En bil som levt sitt liv i torra Kalifornien och klarat sig mycket bra från rost. Bra grundskick. Därefter delvis renoverad. Lackerad tidigt i renoveringscykeln vilket gjort att den fått flera lackskador under dess tid i garaget. Porer i kromet förekommer bl.a. på bakre stötfångare. Fler lister finns att montera.

 • Skick helhet:

  Ett bra grundskick med möjlighet att förbättra. Körklar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-04-29 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2020-04-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: (630101)
Senast godkända besiktning: 2020-08-12
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: -

Fakta om modellen

11 564 Mark II tillverkades med start hösten 1962. Av dessa var 6 113 BJ7 2+2. Austin Healey 3000 tillverkades mellan 1959 och 1967. Den fanns i något olika utföranden men med samma grundkaross. Den första i denna serie var AH 100 med en fyrcylindrig motor som tillverkades 1953-56.. Efterföljaren till denna var 100-6 som till stor del var samma bil men utrustad med en rak 6-cylindrig motor. Den tillverkades mellan 1956 och 1959.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta handläggare Johan Ålander

Mail: johan.alander@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att kontakta
Johan Ålander telefon +46 705 80 91 17 eller johan@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:a oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG