Visa alla bilder

Alfa-Romeo GT Veloce 2000 Coupé — 1974

Vackra Bertoneritade GTV-2000 coupén i sista och bästa modellutförandet. Svensksåld bil med högt samlarvärde och samtidigt stor körglädje

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Denna bil har bara sommarkörts de senste 20 åren och är orenoverad med några mindre lackskador. Tekniskt i fint skick. Levereras nybesiktigad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
205 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12934
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Alfa-Romeo GT Veloce 2000?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Denna bil har bara sommarkörts de senste 20 åren och är orenoverad med några mindre lackskador. Tekniskt i fint skick. Levereras nybesiktigad."

Beskrivning

Svensksåld bil som rullat mest tid i västra Götaland. Säljarens familj köpte bilen 2014 och har sommarkört till event och träffar med mera. Äldre omlack från 1990-talet, som hållt sig bra. I övrigt är bilen i originalskick (men sätena verkar vara omklädda) och har gått knappt 15000 mil utifrån vår bedömning . Mindre lackskada i bakkant utanpå förardörren (grundfärg syns) se bilder.
Några småblåsor i nederkant på dörrar framgår också av bilderna. Mycket fin i motorrum, inuti och undertill. Mycket bra helhetsintryck för en orenoverad full körbar bil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  149160 km 
 • Kw / hk
  95 / 130 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Velour 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, en översyn och byte bromsrör är gjord. Bilen är nybesiktad och körklar.

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning, men behöver en rengöring.

 • Skick exteriör:

  Bra lack och krom, några små rostblåsor i nederkant dörrar samt ett lacksläpp på förardörren. Ger ett fint intryck

 • Skick helhet:

  En entusiastbil som är körklar, lite lackbättring och uppsnyggning av inredningen behövs för att få en riktigt fin bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2015-08-20
Ursprungsbesiktning: 1974-05-10 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1974-05-16
Senast godkända besiktning: 2020-09-02
Besiktigad tom: 2022-08-31
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 12

Fakta om modellen

Bilen ritades av Giorgetto Guigiaro för Bertone och betraktas som en världens vackraste 4-sitsiga GT Coupéer. Sista utförandet som byggdes 1974 till 1977 med nya motorn på 130 Hkr, bättre bromsar, styvare chassi och riktig sportbilskänsla med fantastisk körglädje. Finslipad design och denna motor gör GTV 2000 till den den mest eftertraktade modellen.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta handläggare Ted Gryth eller Ulf Olsson.

Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 65 67 27
Brocenter i Olofström
Ulf Olsson
Telefon +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
Ted Gryth på telefon +46 705 65 67 27

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG