Visa alla bilder

Alfa-Romeo Giulia Nuova Super 1600 — 1977

Alfa var med denna modell först med att sätta en pigg, stark sportbilsmotor i en fyradörras sedanbil. Ovanligt körglad italienare i trevligt bruksskick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En fin Alfa som man inte ser ofta längre. Denna är renoverad och lackerad för flera år sedan och har klarat sig fint med få anmärkningar (se test). Senaste åren har den stått garagerad. Besiktningen 2020-08-25 klarade den utan anmärkning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
83 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12936
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En fin Alfa som man inte ser ofta längre. Denna är renoverad och lackerad för flera år sedan och har klarat sig fint med få anmärkningar (se test). Senaste åren har den stått garagerad. Besiktningen 2020-08-25 klarade den utan anmärkning."

Beskrivning

Intagen som flyttgods 1983 från Italien till Sverige vilket gör att den fått dispenser för avgasrening med mera vilket i sin tur gör den som extra lämplig för ombyggnad till historisk racing för den som så önskar. Mätaren har gått runt så vi bedömer att bilen gått 12586 mil med tanke på bilens fina skick. Bilen har ingått i bilsamling med flera Alfa-Romeos och säljs på grund av utlandsflytt.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
  1983-05-06 
 • Avläst mätarställning
  25860 km 
 • Kw / hk
  72 / 98 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Svart 
 • Färg
  Grå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Uppstartad och nybesiktad utan anmärkning. Behöver en service då den inte använts på några år.

 • Skick interiör:

  Interiör i bra originalskick som behöver en rekonditionering, Hål efter högtalare finns i dörrar, dekorsömmar i säten har bitvis släppt.

 • Skick exteriör:

  En äldre lackering som har klarat sig bra men har börjat få små rostblåsor på nedre delen av karossen samt vid A-stolpen. Dörruppslag och mindre bucklor förekommer. Bra krom.

 • Skick helhet:

  Trevlig entusiastbil som med lite jobb på utseendet blir en fin representant för italienskt 70-tal. Mätarställning osäker för den har rullat mer än 2500 mil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2015-08-20
Ursprungsbesiktning: 1983-04-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1983-05-06
Senast godkända besiktning: 2020-08-25
Besiktigad tom: 2022-08-31
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta handläggare Ted Gryth eller Ulf Olsson.

Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 65 67 27
Brocenter i Olofström
Ulf Olsson
Telefon +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
Ted Gryth på telefon +46 705 65 67 27

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG