Visa alla bilder

Alfa Romeo Alfetta 1.8 1800 cc — 1977

En en f.d. bruksAlfa som nuvarande ägare köpte ny och som blivit kvar i garaget.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ett Alfaprojekt att jobba på i vinter och förhoppningsvis ha klar till 1 maj 2021 när den stora träffen för italienska bilar inträffar nästa gång."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
9 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12822
VALLENTUNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ett Alfaprojekt att jobba på i vinter och förhoppningsvis ha klar till 1 maj 2021 när den stora träffen för italienska bilar inträffar nästa gång."

Beskrivning

Alfa Romeo Alfetta Berlina 1,8 ansågs på sin tid som en "högklassig familjesportbil!
Standardutrustning på Alfetta var bl.a. 5-växlad låda, elbakruta, klocka, trippmätare, varvräknare och ställbar ratt. Priset för hela härligheten var på gatan 34 200 kr 1977. Den 12 månaders fabriksgarantin som man fick vid nybilsköpet har löpt ut och går inte att utnyttja längre.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
  1977-04-26 
 • Avläst mätarställning
  16149 km 
 • Kw / hk
  87 / 118 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej startad efter en längre tids stillestånd. Behöver genomgång/översyn.

 • Skick interiör:

  Behöver en rekonditionering. Dörrsidor buktar.

 • Skick exteriör:

  Rostbubblor förekommer under lacken på ett flertal ställen. Större rostskada vid övre vänstra fjäderbensfästet samt i reservhjulsbaljan. Repor, rost och skav förekommer. Buckla på bakre stötfångare.

 • Skick helhet:

  En omodifierad Alfetta värd att sätta fart på igen. De flesta är mycket bättre eller betydligt sämre.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2005-08-08
Ursprungsbesiktning: 1977-04-26 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1977-06-07
Senast godkända besiktning: 1998-01-20
Besiktigad tom: 1998-07-31 / Körförbud
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

En på sin tid sportig familjesedan som är utrustad med en 1 779 cc motor med dubbla överliggande kamaxlar samt en 5-växlad låda placerad invid bakaxeln för en bättre viktfördelning. Toppeffekten kom först vid 5 500 varv/minut. Vridmomentet kom upp i 162 Nm vid 4 400 varv/minut.
Bakaxeln är av de Diontyp vilken gör att spårviddsförändringar undviks vid fjädringsrörelser. Kuggstångsstyrning gör att också sitt till för att få en alert och konsekvent körupplevelse.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta handläggare Johan Ålander

Mail: johan.alander@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att kontakta
Johan Ålander telefon +46 705 80 91 17 eller johan@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:a oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG