Visa alla bilder

Volvo PV 544 B18 — 1961

PV i bra skick från 1961, första året med B18-motor. Imponerande nog har den bara haft tre ägare sedan den var ny!

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägaren har nyligen spenderat över 29 000 kr på att uppdatera inredningen och andra vitala delar, inklusive ny kylare, Zenith-förgasare, cylinderpackningar, tändstift, kablar, fördelarkåpa, rotor och bakre avgassystem."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16374
MÖLNDAL
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 544?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägaren har nyligen spenderat över 29 000 kr på att uppdatera inredningen och andra vitala delar, inklusive ny kylare, Zenith-förgasare, cylinderpackningar, tändstift, kablar, fördelarkåpa, rotor och bakre avgassystem."

Beskrivning

Bilens historia är fängslande och inkluderar tre ägare sedan den levererades ny. Den nuvarande ägaren kom i kontakt med Ulla, som köpte bilen ny 1962 och ägde den i fem decennier innan den såldes 2012. Efter att ha passerat igenom en samlare av klassiska bilar hamnade bilen hos den nuvarande ägaren 2020. Sökandet efter historien började på grund av saknade dokument, men en namnplatta med Ullas namn ledde till kontakt med henne. Den registrerade körsträckan var 634 km år 2000 och är nu 36 347 km. Ullas uppskattning placerar den totala körsträckan troligen runt 136 000 km, främst från korta turer i närheten. Bilen levereras med gott om dokumentation, kvitton samt en äldre garantibok och tidigare registreringspapper.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
  1961-01-01 
 • Avläst mätarställning
  36347 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl/Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Många nya delar har installerats och bilen har regelbundet servats och körts regelbundet under sommarmånaderna. Det finns inga problem och går bra i motor och transmission och den känns stabil på vägen. Det enda som behövs är en justering av förgasaren för att bli perfekt. En annan fördel är att bilen har fått en professionell rostskyddsbehandling. Fälgarna skulle skulle kunna bättras på med en omlackering, däcken är bra. Termostaten behöver bytas till en som öppnar vid 71 grader.

 • Skick interiör:

  Interiören är ren och prydlig med en nyligen monterat innertak, gummimatta, växelspaksknopp och handbromsdamask. Framsätet har en reva som lätt kan repareras och några små skador på sätets ryggstödets vinyl "se bilder". Instrumentbrädan är fin och har en oskadad ovansida i vinyl samt bra instrumentering. Några repor på handsfacket. I övrigt är hela interiören fräsch och ren.

 • Skick exteriör:

  Bilens kaross är ren, rak och underredet ser bra ut (se bilder). Delvis omlackerad under åren, särskilt runt bakre skärmar. Spår av äldre reparationer på dörrarna. Skillnader i färgton syns runt skärmar och bakpartiet, tillsammans med några mindre skador. Kromarbetet är skinande, förutom en liten buckla på stötfångare vänster bak. Det är viktigt att notera att rost inte är ett problem med denna bil.

 • Skick helhet:

  För de som söker en pålitlig klassisk Volvo PV passar den här bilen perfekt. Den erbjuder bekymmersfri körning under många år framöver. En möjlig förbättring kan uppnås genom att utföra en ordentlig våtslipning och polering.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-05-09
Ursprungsbesiktning: 1961-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1961-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-05-12
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mölndal

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG