Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 444E B4B — 1953

Sista året med delad fram och bakruta. Välhållen PV i bruksskick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En tidig svensk landsvägsklassiker i bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
60 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16304
KNIVSTA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 444E?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En tidig svensk landsvägsklassiker i bra skick."

Beskrivning

Bilen köptes ny av en man i Vassunda. Därefter ägdes den av en annan man som också var bosatt i Vassunda. Nuvarande ägare köpte Volvon 1993 och renoveringen inleddes, under åren blev det kortare och längre uppehåll men 2016 var den klar. Renoveringen bestod bland annat av rostlagning, omlackering på hobbynivå, motorrenovering samt bromsrenovering. Klädsel och inredningen är i fint och tillsynes orört skick. Efter renoveringen så har bilen använts sommartid för kortare nöjesturer. Vintertid har den förvarats i varmgarage. Radion är konverterad till modern bluetooth.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1953/1953 
 • Första registreringsdatum
  1954-12-17 
 • Avläst mätarställning
  2351 km 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och drivlina fungerar bra. Radion är konverterad till bluetooth och det medföljer en handskriven bruksanvisning, se bilder. Bilens underrede ser ut att vara i gott och underhållet skick.

 • Skick interiör:

  Interiören är i väldigt fint skick med fina hela mattor. Fint innertak. Klädseln är överlag i ett mycket gott skick.

 • Skick exteriör:

  Bilen har en äldre omlackering och det får väl sägas vara en "hemmalackering" som har en del brister, se bilder. Det sitter svart tejp på bagagerummets tätningslist och på insida av bagagelucka, se bilder.

 • Skick helhet:

  En trevlig och tidig Volvo PV i ett trevligt skick där man kan önska sig lite mer av lackeringen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-04-27
Ursprungsbesiktning: 1954-12-17 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1954-12-17
Senast godkända besiktning: 2016-05-27
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Volvo PV 444 tillverkades från 1947 fram till 1958 då den ersattes av PV 544. Fram till och med 1953 hade Volvo PV i stort samma utseende som de äldsta årsmodellerna. I december 1953 till november 1954. fick den nya stötfångarhorn på ES ersätts den duvgrå lacken av pärlgrå. I slutet av serien införs Zenith-förgasare och värmeanläggning blir standard. Den 1 november 1954 införs PV-garantin, en femårig vagnskadeförsäkring som i stort sett innebar att Volvo tog PV 444-ägarens kostnader för krockskador på den egna vagnen under fem år.

Produktionen uppgick till 14 350 st E.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Knivsta

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG