Visa alla bilder
Visa film

Volvo 964 3.0 24v — 1995

Bara två ägare och endast 65 004 km på mätaren. En väldigt bra bevarad flaggskeppsmodell från Volvo.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna Volvo 964 3.0 24v har bara haft två ägare och endast körts 65 004 km. Den kommer med komplett servicehistorik, inklusive byte av kamrem vid 64 762 km den 23 juni 2020. Bilen är i utmärkt skick, både estetiskt och mekaniskt, med ett välskött motorrum. Alla system fungerar perfekt och bilen går felfritt, inklusive iskall AC."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
131 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16355
LINKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 964?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna Volvo 964 3.0 24v har bara haft två ägare och endast körts 65 004 km. Den kommer med komplett servicehistorik, inklusive byte av kamrem vid 64 762 km den 23 juni 2020. Bilen är i utmärkt skick, både estetiskt och mekaniskt, med ett välskött motorrum. Alla system fungerar perfekt och bilen går felfritt, inklusive iskall AC."

Beskrivning

Nuvarande ägare är en Volvo-samlare och har också arbetat hos en Volvo-återförsäljare i många år. Han kände ägarna till flera av bilarna som han nu har i sin samling och köpte endast de bästa lågmilare han hittade. Denna 964 känns och ser fortfarande ut som ny. Nuvarande ägare monterade personligen tillval på denna bil medan han arbetade för Volvo. Då installerades Trä-ratt, rullgardiner för bakre sidorutor, tröskelplåtar och en polisscanner. Bilen köptes med bra specifikation från början. Bilen har inga skador, rost eller slitage någonstans. Det enda lilla problemet jag kunde hitta var en mindre lackskada på höger framskärm och stötfångaren som förmodligen uppstått vid byte av bromsvätska (se bild). Att försöka hitta ett bättre exemplar av denna modell skulle vara extremt svårt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1995/1995 
 • Första registreringsdatum
  1994-12-22 
 • Avläst mätarställning
  65004 km 
 • Kw / hk
  150 / 204 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Komplett servicehistorik och dokumentation sedan ny, inklusive en nyligen bytt kamrem och bromsservice. Går och fungerar som när bilen var ny. Den kommer att levereras nybesiktigad. Ägaren har regelbundet startat och kört bilen korta sträckor för att hålla den i bra skick. Lättmetallfälgarna är i utmärkt skick och däcken är i gott skick.

 • Skick interiör:

  Interiören är i perfekt skick och ser ut som ny, inga problem eller skador. Alla elektriska funktioner fungerar perfekt. Lädersäten, golvmattor, dörrpaneler och innertak är i nästan nytt. Skulle kunna förbättras ytterligare med en vaxning.

 • Skick exteriör:

  Karossen är fri från rost och skador, inklusive underdelen (se bilder). Lacken är nästintill felfri, med undantag av några små fläckar på skärmarna (vänligen se bild). Lacken behåller en blank finish. Kromdetaljerna runt fönstren skulle må bra av att poleras något för att motverka mindre oxidation. Överlag känns bilen som ny.

 • Skick helhet:

  Denna bil är ett idealiskt val för Volvo-entusiaster eller samlare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-10-18
Ursprungsbesiktning: 1994-12-08 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1994-12-22
Senast godkända besiktning: 2020-06-01
Besiktigad tom: 2021-08-31
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Linköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG