Visa alla bilder
Visa film

Volvo 940 S 2,3 LTT — 1997

En familjeägd Volvo med blyga 6100 mil på mätaren i ett mycket fint skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Välskött exemplar som är fin både på in och utsida."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
88 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16207
SANDVIKEN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 940 S 2,3 LTT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Välskött exemplar som är fin både på in och utsida."

Beskrivning

Denna bil köptes av en kvinna 1997. Volvon var hennes ögonsten och hon tog väl hand om den. När kvinnan gick bort 2017 så tog maken över ägandet och han behandlade bilen på samma sätt som tidigare. Volvon är en familjeägd bil med få mil på mätaren, cirka 6 000 mil, cirka 250 mil per år. Bilen har sin originallack och den är i ett mycket bra skick. Även inredningen är i ett mycket bra och omskött skick. Den har alltid förvarats inomhus i varmgarage när den inte brukats. Volvon har mest använts för resor till och från affären samt några resor inom Sverige. De sista tio åren har bilen brukats väldigt sparsamt. Bilen är i nära nyskick och man kan fortfarande känna nybilsdoften.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1997/1997 
 • Första registreringsdatum
  1996-08-30 
 • Avläst mätarställning
  61003 km 
 • Kw / hk
  99 / 135 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och växlar fint. Kamrem bytt 5800 mil år 2010 då bilen använts väldigt lite. AC är ej konverterad till nyare köldmedium.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett närmaste nyskick. Man kan fortfarande känna nybilsdoften. Helt och fint innertak. Ren och fin klädsel. En bil du inte behöver städa det första du gör.

 • Skick exteriör:

  Bilen är mycket fin i kaross och lack. Upplevs som rostfri och vid fototillfället upptäcktes ingen rost. Det borde finnas någon liten rostfläck, men jag såg ingen.

 • Skick helhet:

  En väldigt fin 940 väl värd att bevara. Det börjar bli svårt att hitta en så lågmilad Volvo i ett sådant här fint skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1996-09-11 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1996-08-22 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1996-08-30
Senast godkända besiktning: 2023-06-21
Besiktigad tom: 2024-07-31
Årsskatt: 2413 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Volvo 940 presenterades 1991 och var i produktion fram 1998. Modellen blev känd för att vara problemfri och pålitlig. Eftersom den till stora delar var en vidareutveckling av tidigare modeller så var det beprövad teknik som användes, vilket sällan ställde till problem. Med lättrycksturbon (betecknad som LTT) har man tillgång till gott om vridmoment redan vid låga varvtal.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandviken

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG