Visa alla bilder
Visa film

Volvo 245 Classic #21, B230 — 1993

Jubileumsutförandet, Classic limited edition, nr 21 från slutet. Byggd sista veckan, innan modellen upphörde, den 5 maj 1993. Endast körd 12 600 mil och ovanligt fint välvårdat originalskick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin bil med bra funktion. Fin oskadad kaross och lack. Välservad. AC:n startar ej."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
115 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16421
BOHUS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 245 Classic #21,?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin bil med bra funktion. Fin oskadad kaross och lack. Välservad. AC:n startar ej."

Beskrivning

Denna bil har haft samma ägarfamilj från ny fram till 2022 och är en av de numrerade Classic-bilarna. Dessa tillverkades i 1600 exemplar under mars och april 1993 och kännetecknas av att de bara gjordes i kulörerna vinröd och mellanblå metallic. De hade också krysseker (Scorpio) fälgar och färganpassad grill. På bakluckan satt ett Classic emblem och på instrumentpanelen en dekorlist med träutseende. De flesta av de numrerade Classic-bilarna gick till USA, det här exemplaret är därmed lite ovanligare, särskilt som vi efter en särskild kontroll med fabriken fått reda på att den är tillverkad sista produktionsveckan och nr 21 från slutet. Efter denna tillverkades endast 20 st bilar ytterligare. Man räknade baklänges, (räknade ner kan man också säga). Välvårdat exemplar som klarat sig bra från rostangrepp. Omlackad under list och originallack ovanför. Helt ny framruta. Fin inredning, inga anmärkningar. Eftermonterad AC som ska vara konverterad till freonfri, (enligt dekal i motorummet) men tyvärr startar den inte. Utrustad med airbag och dragkrok. Radiokoden till originalradion saknas men serienumret har skickats till Volvo som förhoppningsvis kan få fram koden. Tre nycklar finns till bilen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  1993-06-22 
 • Avläst mätarställning
  125865 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Rubinnrödmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar lätt och växlar fint. Bra bromsar likaså. Inga vibrationer eller skrammel men lite gnissel från bromsklossarna (som vanligt på 240). Kamrem bytt vid 12147 mil, den 21/5 2018. Fullstämplad servicebok, alltid servad hos märkesverkstad, Bilia.

 • Skick interiör:

  Fin inredning i ljus velour. Inga anmärkningar, men nämnas bör att trälisterna på instrumentpanel är ersatta med eftermrknadsutförande som ser ut som original) då dessa blivit stulna vid något tillfälle, (se bilder). Dörrfacken i beige plast, nertill på insidan av framdörrarna saknas.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin kaross och lack. Ingen rost under dörrar eller baklucka. Originallack ovanför sidolisten och professionellt utförd lack under listen. Lite skav på hörnen på kofångare. Några stenskott i fronten. Normalt skick undertill. M+S-däck med 5-6 mm på originalfälgarna.

 • Skick helhet:

  En fin 245:a från den sista Classic-serien och dessutom från den sista produktionsveckan gör den extra attraktiv. Det syns och känns att den bara gått 12 600 mil. Dokumentationen styrker också detta.

  Inga väsentliga anmärkningar. En rekonditionering med polering och lackbehandling skulle ytterligare höja intrycket.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-07-18
Ursprungsbesiktning: 1993-05-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1993-06-22
Senast godkända besiktning: 2023-07-19
Besiktigad tom: 2025-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Volvo 240 kom att tillverkas från 1974 till 1993. Sista två månaderna tillverkades Classic modellen i begränsad numrerad run-outserie och fanns bara i blå och vinröd metalliclack. Classic är en av de mest åtråvärda 240-modellerna idag. Det är en samlarbil som tål att brukas och dessutom ovanligt säker för sin ålder.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bohus

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG