Visa alla bilder

Volvo 1800ES B20 — 1972

Denna Volvo såldes ny i Sverige och levereras med en automatlåda, vilket är var relativt sällsynt för tiden Omfattande dokumentation medföljer!

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar och går bra. Växellådan växlar som den skall och bromsarna fungerar bra. En stabil körupplevelse!"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
170 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16367
KÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 1800ES?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar och går bra. Växellådan växlar som den skall och bromsarna fungerar bra. En stabil körupplevelse!"

Beskrivning

Bilen har haft 13 registrerade ägare, och den nuvarande ägaren förvärvade den 2015. Sedan dess har den använts som en klassisk sommarbil och förvarats på ett korrekt sätt under vintermånaderna. Ursprungligen levererades bilen till sin första ägare i Varberg, och bilen tillbringade många år i det området. Historiska besiktningsprotokoll och dokument stämmer överens med mätarställningen 106 443 km.

Bilen genomgick en omlackering för runt 20 år sedan. Trors åldern är lacken fortfarande respektabel. Det finns dock rostblåsor runt dörrkanter, skärmar, motorhuven och under baklyktan (se bilder). Dessa problem fanns när den nuvarande ägaren förvärvade bilen Dessutom har ett soltak från 1980-talet installerats.

Interiören är i gott skick, komplett och välbevarad. Bilen fungerar bra och ingen omedelbar åtgärd krävs, bilens kosmetiska brister kan hanteras successivt över tiden.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1972-07-11 
 • Avläst mätarställning
  106443 
 • Kw / hk
  91 / 124 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ägaren har regelbundet servat bilen samt bytt ut slitna delar. Inga omedelbara reparationer behövs. Motorutrymmet är prydligt. Nyligen har kylaren bytts. Bilen är utrustad med robusta stålfälgar.

 • Skick interiör:

  Interiören är ren och prydlig. De blå mattorna är i gott skick, dock lite slitage på förarsidan. Dörrpanelerna och takbeklädnaden är väl underhållna. Instrumentpanelen har inga sprickor. Klockan och radion är tyvärr ur funktion.

 • Skick exteriör:

  Det rostblåsor på skärmar, dörrar, motorhuv och under bakljusen. Men karossen är fortfarande rak och fin. Underredet är prydligt även om man kan se spår reparationsarbeten. Slitage på förarsidans av tröskelkant (se bilder). Kromdetaljer är snygga och väl underhållna.

 • Skick helhet:

  En trevlig körupplevelse och ett övergripande bra utseende. Den är lämplig för fortsatt användning under många år, med möjlighet att successivt åtgärda de kosmetiska problemen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-08-04
Ursprungsbesiktning: 1972-07-11 (regbes) (Ombes:20010606)
Datum i trafik första gången: 1972-07-11
Senast godkända besiktning: 2021-05-03
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 13

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Köping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG