Visa alla bilder
Visa film

Volvo 1800E B20 Kompressor — 1971

Denna 1800E genomgick renovering 2009-2010 och fortfarande i ett fantastiskt skick. Kungsblå lack tillsammans med en nyare blå läderinteriör gör denna bil unik.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Under provkörningen gick bilen fint, smidig att växla och med fungerande överväxel. Bromsarna är i gott skick, även om de tenderar att gnissla. Ägaren har kontinuerligt servat bilen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
220 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16342
LINKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 1800E?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Under provkörningen gick bilen fint, smidig att växla och med fungerande överväxel. Bromsarna är i gott skick, även om de tenderar att gnissla. Ägaren har kontinuerligt servat bilen."

Beskrivning

Bilen har haft två svenska ägare sedan den importerades från USA 2007. Ursprungligen var bilen vit med röd interiör. Dock genomgick den en omfattande karossrenovering och lackerades då om i färgen "Kungsblå kod 96," samma färg som P1900-modellerna.

Motorn genomgick så också en förvandling, där den ursprungliga maskinen byttes ut mot en renoverad. Då monterades också Eaton M45-kompressor inställd på 1,5 bar tillsammans med ett Haltech insprutningssystem.

Den nuvarande ägaren förvärvade bilen efter att renoveringen slutfördes 2011. Under deras ägarskap gjorde de några ändringar, som att byta den röda interiören mot en för P1800 ovanlig fin blå interiör, inklusive sätesöverdrag, dörrpaneler och lister. Dessutom skaffades då Klöver-fälgar med en 185-profil för att förbättra bilens estetik.

Bilen är fortfarande i mycket bra skick och den slående färgen fortsätter att dra till sig uppmärksamhet. En extra touch av betydelse kommer från en signatur i bagageutrymmet av Pelle Petersson, designern av P1800-modellen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  2007-07-27 
 • Avläst mätarställning
  87743 miles 
 • Kw / hk
  88 / 120 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Kungsblå Kod 96 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bromsarna gnisslar på grund av begränsad användning. En längre körning eller snabb översyn bör fixa problemet. Bilen går bra och kräver endast allmän service under överskådlig framtid. Attraktiva Clover-hjul med bra däck.

 • Skick interiör:

  Interiören är fräsch och inbjudande, nya blå säten och inredningsdetaljer, dock svarta nackstöd. Innertaket har några märken. Instrumentbrädan är fin. Klockan och oljetempmätare fungerar inte, bränslemätare visar 3/4 vid full tank.

 • Skick exteriör:

  Kaross i bra skick. Ren och rak utan rostproblem, förutom en mindre ytlig rostfläck i bagageutrymmet. Undersidan är fin och det syns tydligt att det har gjorts reparationer på trösklarna (se bilder). Omlackeringen är skickligt utförd och ger ett glansigt och färgstarkt resultat. Motorrummet och vindrutsstolparna är fortfarande vita. När det gäller mindre detaljer så kan dörrarna behöva en liten justering. Kromdetaljerna är blanka och tilltalande, även om det finns små tecken på oxidation på stötfångaren. Lite sliten volvo logotyp på motorhuven.

 • Skick helhet:

  Den här bilen drar verkligen uppmärksamhet. Även om den inte är helt i originalutförande har den renoverats för att förbättra pålitlighet och underhållningsförmåga. En njutbar bil som kommer att tjäna köparen väl under många år framöver.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2007-07-27
Ursprungsbesiktning: 2007-07-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2007-07-27 (710301)
Senast godkända besiktning: 2019-05-28
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Linköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG