Visa alla bilder
Visa film

Volvo 144 B18 — 1967

En tidig 144 i exceptionellt originalskick med endast fyra ägare och under 10 000 mil på mätaren är ovanligt. Särskilt som denna årsmodell hade flera unika detaljer. Ett verkligt fynd som varje bilentusiast skulle uppskatta.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Att hitta en så välbevarad originalbil är en sann Volvo-entusiasts dröm. Väl fungerande mekaniskt redo för problemfri körning. Att den dessutom är den besiktningsbefriad gör det inte sämre."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
145 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16379
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 144?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Att hitta en så välbevarad originalbil är en sann Volvo-entusiasts dröm. Väl fungerande mekaniskt redo för problemfri körning. Att den dessutom är den besiktningsbefriad gör det inte sämre."

Beskrivning

Den här bilen började sitt liv i Lycksele och hade där tre olika ägare, varav två var från samma familj. Den stannade i samma region tills den nuvarande ägaren förvärvade den 2008. Bilen levereras med en skattkista av historiska dokument och inspektionsrapporter som verifierar dess körsträcka på endast 98 763 kilometer. Den nuvarande ägaren, en hängiven Volvo-entusiast med en djup förståelse för 140-serien, kunde inte motstå att köpa denna pärla när han hitta den. Den är aldrig svetsad men några detaljer har under åren lackerats om: En gång på 70-talet på grund av en batteriexplosion lackades vänster framskärm, och en annan gång på slutet av 60-talet när vänster bakskärm fick en parkeringsskada. För närvarande är bilen i enastående skick, fri från rost och med snygg lackfinish. Bilens dokumentation imponerar, inklusive den ursprungliga instruktionsboken och serviceboken.
OBS, tillkommande info: Bland de detaljer som var unika på 1967-års modell (första produktionsåret) kan nämnas: Annorlunda dörrknappar och trycke på handtagen., dörrstopp utan mittenläget, kromad signalring på ratten, kromade torkararmar, annorlunda fönstervevar, rund öppningsknapp på askkoppen. Annorlunda fäste till avgasrör (sidoavgasrör, som byttes av Volvo vid första servicen). Lägre, annorlunda utformning på skärmkanterna på framskärmarna.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1966-12-27 
 • Avläst mätarställning
  98763 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell+Overdrive 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Väl underhållen och har körts regelbundet under sommaren. Ägaren har eftermonterat en fungerande överväxellåda. Original växellåda, balk, wire och kardan medföljer. Motorrum och bagageutrymme är i utmärkt skick. Snygga stålfälgar med kromade navkapslar och bra däck.

 • Skick interiör:

  Interiören är i utmärkt skick. Intressant nog har den aldrig utrustats med en radio, Bälten finns både fram- och bak. Inga synliga skador förutom ett mindre lagat område på förarsätet.

 • Skick exteriör:

  Som tidigare nämnts är karossen helt original och inga tecken på rost finns. De enda små bucklorna att nämna finns på den övre baksidan av bakskärmen nära bagageluckan och en liten buckla på motorhuven. I övrigt är karossen rak. Lacken är ljus och välbevarad, med små omlackeringar "se bilder." Mycket snyggt kromarbete och lister, liksom underredet är stadigt "se bilder."

 • Skick helhet:

  Det är extremt sällsynt att hitta en bil i detta originalskick som gått så lite och blivit så väl underhållen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2014-03-30
Ursprungsbesiktning: 1966-12-27 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-12-27
Senast godkända besiktning: 2016-05-26
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared?

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG