Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ2 T2 Baywindow camper 2,0 — 1979

Trevlig Bay i ett orenoverat välvårdat originalutförande med camperkrydda.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen verkar aldrig ha varit rostangripen. En äldre omlackering som har hållit sig mycket bra. Nyare caminginredning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
225 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16326
BOHUS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ2 T2 Baywindow camper?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen verkar aldrig ha varit rostangripen. En äldre omlackering som har hållit sig mycket bra. Nyare caminginredning."

Beskrivning

Bilen har använts som minibuss sedan ny. Första ägaren från Sandviken hade den till år 1992 och den har varit i samma trakter med olika ägare fram till 2021 då den såldes till en VW-entusiast i Dalarna som tog ut baksätet och monterade in en ny campinginredning i Westfalia-stil. Baksätet är fällbart så att det blir en säng för två personer. Fina gardiner och snygga tidstypiska förvaringsskåp, bord och hyllor bidrager till en härlig retrokänsla.

Bilen har använts för campingresor och utflykter under 2021 till 2023 och då rullat 250 mil. Campingkök, kylbox och värmare har medförts som lösa tillbehör och ingår inte.

Bilen är sällsynt hel och fin i karossen, både på utsidan och undertill. Den verkar aldrig ha varit rostlagad och har inga anmärkningsvärda rostangrepp. Endast några mindre bättringar. Den är enligt uppgift omlackerad 1994 i originalkulör och alltjämt lika fin. Dekoren i ljusare gul-grön kulör på sidan lackades 2021 efter förebild från Westfalia bussar. Nya fälgar och däck monterades våren 2023.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1979/1979 
 • Första registreringsdatum
  1979-06-01 
 • Avläst mätarställning
  80 009km 
 • Kw / hk
  51 / 69 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fin och rolig på vägen, startar lätt och lådan känns bra. Senast servad hösten 2022 vid 7 930 mil. Inga anmärkningar, men det sitter lite lägre fjädring än standard och denna eller någon bussning knarrar något när man kör över vägbulor och ojämnheter. Levereras nybesiktigad efter auktionen.

 • Skick interiör:

  Hel och fin originalinredning framtill och ny caminginredning i mitten och baktill. Inga anmärkningar.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin kaross och bra lack. Endast några mindre bättringar som knappt syns. Fin undertill utan angrepp.

 • Skick helhet:

  En välvårdad känsla i detaljerna borgar för en låg körsträcka. Det saknas däremot handlingar som styrker detta, men bilens historik i registret och dess allmänna skick gör ändå att mätarställningen på drygt 8 000 mil känns korrekt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-08-23
Ursprungsbesiktning: 1979-06-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1979-08-01
Senast godkända besiktning: 2021-08-16
Besiktigad tom: 2023-08-31
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Nej
Antal ägare: 15

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bohus

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG