Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ2 T1 Lyxbuss 21-fönster 1500 — 1966

21-fönsters lyxbuss med original soltak i välvårdat patinerat original skick. Iordninggjord för drygt 10 år sedan och fungerar fint.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Fint renoverad och patinerad "Californialooker", går bra men behöver översyn av bromsar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
475 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16323
VÄSTERVIK
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ2 T1?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Fint renoverad och patinerad "Californialooker", går bra men behöver översyn av bromsar."

Beskrivning

Bilen säljes för dödsbos räkning. Den har enligt uppgift stått många år undanställd i en lada men renoverats av skicklig VW entusiast i Vimmerby. Han köpte den 2007, blev klar med renoveringen 2012 och fick ett godkännande i besiktningen. Nuvarande ägare köpte bilen hösten 2022 men hann inte använda den så mycket då han gick bort i somras.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-08-05 
 • Avläst mätarställning
  27586 Km 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå / Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går bra men bromsarna behöver renoveras, delar medföljer. Är även något trög i styrningen vilket kan bero på sänkningen. Alla originaldelar som bytts ut medföljer.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i ett bra skick, endast några sömmar i sätena har gått upp. Innertaket är lite smutsigt och har någon reva vid handtaget till soltaket. I övrigt ovanligt välbevarad för sin ålder.

 • Skick exteriör:

  Medvetet patinerad lackering som är snyggt utförd. Bilen är rostlagad och ger ett mycket gott intryck. Soltakets utsida är nytt. Skickligt tillverkade takräcken är monterade. Snygga fälgar och bra däck, originalfälgar medföljer. Rostangrepp finns på frontens undersida se bild.

 • Skick helhet:

  En underbar VW som väcker uppmärksamhet var man än kör.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-04-03
Ursprungsbesiktning: 1966-08-05 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1966-08-05
Senast godkända besiktning: 2022-10-11
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Västervik

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning kan ske senast 2023-09-18 eller tidigast 2023-09-28

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG