Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ1 Bubbla 1303 S Big 1600 — 1974

Eftertraktade Big-modellen med samma ägarfamilj i Piteå de första 26 åren. Orenoverat och mycket välvårdat originalutförande. Bilen har aldrig varit rostangripen. Endast en omlackering för 30 år sedan och fortfarande lika fin.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är helt original förutom omlackeringen Trevliga tidstypiska tillbehör. BIG-inredningen är i fint skick och körmässigt inga anmärkningar. Har bara rullat 13 600 mil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
92 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16325
BOHUS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 Bubbla 1303 S Big?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är helt original förutom omlackeringen Trevliga tidstypiska tillbehör. BIG-inredningen är i fint skick och körmässigt inga anmärkningar. Har bara rullat 13 600 mil."

Beskrivning

BIG var en mer lyxig modell av bubblan son VW tog fram för den nordiska marknaden i samband med lanseringen av nya Golf. Detta då bubblan under lång tid varit en storsäljare i Norden och man ville visa att den skulle stå sig ett tag till, trots den helt nya modellserien Golf som kom 1974. BIG-bilarna hade endast tre olika metallick kulörer, ljusblå, grön och guld. Inredningen var i Manchester och konstläder och instrumentbrädan och växelsspaken hade trädekor. Dessutom en lyxigare klädd ratt och färganpassade mattor. Till detta 5,5 tums sport-BIG-fälgar från Lemmerts. Det enda som saknades var en riktig rostskyddbehandling. Här snålade VW och även många köpare. Detta i kombination med miljövanliga lacker, oljekris och lågkonjunktur har gjort att få av VW-bilarna från denna tid har överlevt. Ett undantag är detta exemplar som tidigt fick en genomgripande Dinotrol-behendling och endast körts i torrt saltfritt klimat i övre Norrland. Därtill förvarad i garage och väl omhändertagen gör denna BIG till en av de bättre vi sett på många år. Bilen har aldrig varit skadad eller upplagad. Alla delar är de ursprungliga. Bilen har endast fått en omlack i originalkulör. Tyvärr utan att demontera alla utvändiga detaljer varför det syns lite färg på vissa kanter på gummidetaljer (se bilder). Man får ta detta i beaktande vid budgivningen, den är alltså sammantaget i ovanligt fint brukkskick. Extrautrustad med varseljus, bromsljus i bakrutam, skidställ baktill och stänklappar fram, för många år sedan, allt detta var vanligt på 1970/80-talet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
  1974-04-11 
 • Avläst mätarställning
  35658 km 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fullservad med mycket dokumentation. Fordonshandlingarna sedan ny finns med. Senste service 2021. Besiktigad och godkänd för all framtid, våren 2022.

 • Skick interiör:

  Fräscha originalmattor, sätesklädsel, innertak och dörrsidor liksom instrumentpanel, allt i ett orört originalskick. Enda anmärkningen är en mer blå fläck i manchestertyget mitt på baksätet på förarsidan (bild).

 • Skick exteriör:

  Hel och fin. Kräver inga åtgärder eller förbätringar. Finns någon bättring i klarlacken framtill och någon spricka i lacken vid ena vindrutetorkaren. Ingen rost någonstans. Under reservhjulet är det rostskyddat och inoljat. Fin och oskadad undertill. Fotstegen bedöms vara bytta någon gång.

 • Skick helhet:

  Bättre än så här blir det inte om man letar efter en orenoverad BIG-Bubbla. Något slarvig omlack för 30 år sedan, men inget fel på lacken, det var maskeringen som slarvades med. Skulle man åtgärda detta blir bilen i utställningsskick och tämligen unik då den aldrig varit rostangripen eller plåtlagad någonstans. Mycket bra samlarobjekt, alltså.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-10-07
Ursprungsbesiktning: 1973-11-07 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1974-04-11
Senast godkända besiktning: 2022-01-18
Besiktigad tom: -
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bohus

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG