Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 Bubbla Sedán Unificado 1600 — 1996

Rolig och sparsamt utsmyckad folka från nittiotalets produktion av Typ 1 i Mexico. Dessutom med en låg körsträcka på 4 100 mil utan att se en droppe regn.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En vit avskalad Mexico-folka i ett exemplariskt omhändertaget skick är i sin enkelhet en extra hård retrobubbla."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
125 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16350
LUND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 1 Bubbla Sedán Unificado?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En vit avskalad Mexico-folka i ett exemplariskt omhändertaget skick är i sin enkelhet en extra hård retrobubbla."

Beskrivning

Den importerades från Tyskland till Sverige 1996 och var då i princip en ny bil. I Tyskland hade Volkswagen en organiserad import av Mexico-bubblor på programmet och att ta hem en till Sverige var då en förhållandevis enkel procedur. Den nuvarande ägaren köpte den av den importerande ägaren 2012. Bilen har aldrig körts i regn överhuvudtaget och är i ett nyskick trots en total körsträcka på drygt 4 100 mil. Kommentaren ägaren ofta får är "Vad fin, hur gammal är den?" Och en se'n en ärlig förvåning när de får reda på att den är från 1996.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1996/1996 
 • Första registreringsdatum
  1997-06-03 
 • Avläst mätarställning
  41 276 km 
 • Kw / hk
  34 / 46 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den bränsleinsprutade luftkylda boxerfyran har förstås detaljer och konstruktion för att motsvara högre emissionskrav, men ljudet från motorn med bara en avgaspipa är ändå omisskännligt på sitt sätt.

 • Skick interiör:

  Sober och enkel inredning, versionen som den såldes i var en prisvärd och billig bil i dåtidens Mexico. Oslitet, rent och snyggt.

 • Skick exteriör:

  Vit originallack med få svarta detaljer, den här versionen höll igen på excesserna. Inga extra detaljer, utsmyckning eller emblem och vitlackerade stötfångare.

 • Skick helhet:

  Ett representativt fint exemplar från 1996 av en modell som tillverkades i 65 år och i över 21 miljoner exemplar blir här en samlarbil som andas en exklusivitet trots sin strama och enkla utstrålning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-08-23
Ursprungsbesiktning: 1996-09-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1997-06-03
Senast godkända besiktning: 2022-09-02
Besiktigad tom: 2023-11-30
Årsskatt: 913 Kr
Körförbud: nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

När VW-produktionen kom igång på allvar efter kriget sped den sig snabbt över Världen. Typ 1 - bubblan eller baggen som ofta kallades i Sverige kom att byggas i många olika länder. Redan 1950 hade man en sammansättningsfabrik på Irland. Snart följde Brasilien, Sydafrika och flera andra länder efter. I Mexiko började man sätta ihop dom 1955. För att senare, runt 1964 byggas helt fabriksmässigt istället för att sättas ihop från importerade delar i lådor. Typ 1 hade lite olika slutdatum runtom i världen. Hemma i Tyskland stannade bandet 1977 - med undantag för cabrioleten som fick hänga med till 1979. I Sydafrika gjordes den fram till 1979 och Brasilien lade man ner den första gången 1986, men tog upp tillverkningen igen åren 1993-1996. I Mexiko fick den hänga med ända fram till 2003. Under nittiotalet moderniserades den för att hänga med bättre i tiden. Bränsleinsprutning, katalysator, automatiska säkerhetsbälten, skivbromsar fram var några av förbättringarna. Från 1995 blev de flesta kromdetaljerna svartlackerade.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lund

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG