Visa alla bilder
Visa film

Triumph TR 3A 2,0 — 1960

Svensksåld TR 3A i fint originalsskick med ett fåtal ägare varav en från 1965 - 2015. Är besiktigad för alltid och körklar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En originalbil som går utmärkt, ger gott intryck med ett utseende som har fin patina. Den skall enligt uppgift ha originallacken bevarad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
175 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16423
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Triumph TR 3A?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En originalbil som går utmärkt, ger gott intryck med ett utseende som har fin patina. Den skall enligt uppgift ha originallacken bevarad."

Beskrivning

Bilen har en härlig patina med sin fina inredning, härliga sång i motorn och sin (enligt uppgift) originallack. Lacken har sina blessyrer med några mindre färglagningar, några rostbubblor etc men eftersom bilen, har kvar sin originallack tycker åtminstone inte vi att man skall röra den. Men det är ju såklart upp till tycke och smak. Suffletten är hel och fin och det finns också ett sittbrunnskapell med bilen, också detta är helt och fint. De speciella löstagbara sidorutorna är även dessa i bra skick. Bagageställ som fästes på bagageluckan medföljer. Motor och växellåda och annan mekanik fungerar fint och bilen är en fröjd att köra. Inte minst ger den vackra Moto-Lita ratten i trä en härlig körkänsla.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
  1986-05-07 
 • Avläst mätarställning
  11894 Km 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går fint och är nyligen servad. Fungerar utan anmärkning och har nytt batteri.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i bra skick, har ett fåtal små skavanker men är fin för sin ålder.

 • Skick exteriör:

  Patinerad originallack med några skavanker. Lacken på bakluckan har märken efter medföljande bagageräcke. Ekerfälgar i toppskick med bra däck, originalfälgar medföljer. Kromet är utan anmärkning med få bruksspår. Fin och hel suflett med sidofönster även sittbrunnskapell finns.

 • Skick helhet:

  En fin originalbil som bör behållas i detta skick då den har kvar sin ursprungliga lack.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-08-29
Ursprungsbesiktning: 1985-05-24 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1986-05-07
Senast godkända besiktning: 2018-05-14
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG