Visa alla bilder
Visa film

Trabant P 601S Universal — 1983

Kultklassiker från Forna Östtyskland i ett prydligt skick och med rivigt tvåtaktsljud.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Kul och ovanlig kombimodell i ett mycket gott skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
41 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16234
HEDEKAS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Trabant P 601S Universal?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Kul och ovanlig kombimodell i ett mycket gott skick."

Beskrivning

Importerad 2016 från Tyskland och haft två ägare här. Varit frekvent deltagare på en hel del lokala veteranbilsrallyn och även vunnit ett par priser. Nuvarande ägare har kört kanske 200 mil de senaste åren. Sen den kom till Sverige har den alltid varit förvarad under tak och vintertid i varmgarage. Mätaren säger drygt 8300 mil och och med bilens totala skick verkar detta kunna stämma.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1983/1983 
 • Första registreringsdatum
  2017-04-20 
 • Avläst mätarställning
  83082 km 
 • Kw / hk
  19 / 26 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går mycket fint i motorn. Tvåtaktsmotor och fyrväxlad växellåda med 'krycka'. Bromsar bytta nyligen och relativt nya däck i mycket fint skick sitter på. Utrustad med varvräknare, den och hastighetsmätare fungerar. Bränslemätaren är mycket analog - en mätsticka i motorrummet. Fräsch i karosstomme och bärande delar. Två lådor med reservdelar medföljer.

 • Skick interiör:

  Här sitter en påkostad överdragsklädsel med bra passform. Under den ursprunglig klädsel i mycket gott skick. Försedd med modern ljudanläggning av god klass. Hemgjord hatthylla med extra högtalare. Mattor och övrigt inrede i gott skick.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad någon gång innan den importerades till Sverige. Mycket fin i lack och allt yttre. Framtill är bilen sänkt en liten aning.

 • Skick helhet:

  Ett mycket fint skick och verkar mest troligt inte gått mer än mätaren säger. Trabant har en hög kultstatus och främst i Tyskland finns flera firmor både säljer och nytillverkar delar till dessa. Så reservdelstilgången är god.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-04-20
Ursprungsbesiktning: 2016-10-26 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2017-04-20 (830824)
Senast godkända besiktning: 2023-04-27
Besiktigad tom: 2025-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hedekas

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG