Visa alla bilder
Visa film

SAAB 900 S — 1992

Välskött långmilare i ett trevligt originalutförande som med sin första ägare avverkade merparten av de milen, fram till knappt 250 000 km.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den har en använd, men rejäl känsla över sig. En patinerad och värdig 900:a."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
97 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16349
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 900 S ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den har en använd, men rejäl känsla över sig. En patinerad och värdig 900:a."

Beskrivning

Den levererades ny till en svensk på utlandstjänst i Frankrike i november 1992 och kom till Sverige som flyttgods 2012. Den första ägaren körde bilen fram till 2020 och hade då brukat den i knappt 25 000 mil. Den nuvarande ägaren köpte bilen 2021 och har förfinat det som behövdes, och dessutom förädlat den lite med fälgar och en finare ratt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  2012-02-17 
 • Avläst mätarställning
  262 518 km 
 • Kw / hk
  107 / 145 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Eucalyptus Grön 235 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Pigg och stark känsla i motorn med det karaktäristiska ljudet från det signifikativa lite plattare slutröret. Bromsar, chassi och låda känns också bra, men med ett litet ljud från drivaxeln med max styrutslag till vänster.

 • Skick interiör:

  Fin plyschinredning som har en fräschör kvar och innertaket är nybytt. En snygg Nardi-ratt och en modern tolkning av en Blaupunkt Bremen med Bluetooth, USB, SD-port och AUX-ingång är fina och förhållandevis dyra tillbehör. Originalratten finns kvar och följer med (bild).

 • Skick exteriör:

  Representativ lack för körsträckan med stenskott, märken och repor, men ändå snygg. Extrautrustad med de eftertraktade breda Aero-fälgarna, och originalfälgarna följer med (bild).

 • Skick helhet:

  Fin representant för 900-modellen i form av den sista årsmodellen i ett trevligt utförande. Välanvänd, men med få ägare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-06-03
Ursprungsbesiktning: 2012-01-09 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2012-02-17 (921126)
Senast godkända besiktning: 2023-06-14
Besiktigad tom: 2025-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG