Visa alla bilder
Visa film

SAAB 9-5 EB 59E Polis — 2003

En Saab 9-5 i polisiärt civilutförande. Just den här med mycket av kringutrustningen i fungerande skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil för den som vill förverkliga barndoms drömmen om att äga en polisbil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
48 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16220
NORRTÄLJE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 9-5 EB 59E Polis?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil för den som vill förverkliga barndoms drömmen om att äga en polisbil."

Beskrivning

Den här Saaben har varit i tjänst som ”krimbil” inom polisen i Stockholms län. Den är Byggd av ANA-specialbilar så mycket är ombyggt för att passa polisen. Mycket av utrustningen fungerar som bland annat blåljus, siren och Triptrack, som är en geomsnittshastighetsmätare som används för att beräkna en hastighet för exempelvis ett framförliggande fordon. Men även annan utrustning som fällbar varningsskylt och forceringshammare medföljer. Bilen får EJ användas på allmän väg med blåljus och polisutrustning. Vid cirka 14 800 mil fick bilen en ny kamkedjesats och ett renoverat topplock. Men Saaben har även fått ny turbo 2022, nya powerflexbussningar i främre hjälpram och stötdämpare enligt polisens specifikationer, då bilen inte var utrustad med dessa ursprungligen. Hasplåt och en del annan utrustning har monterats av en tidigare ägare. Just den här bilen är utrustad med skinnklädda säten vilket är ovanligt i polisbilar från Saab. Med bilen medföljer mycket dokumentation om reparationer och inköp av delar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2003/2003 
 • Första registreringsdatum
  2003-08-27 
 • Avläst mätarställning
  200912 km 
 • Kw / hk
  136 / 185 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Mörkgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Ny turbo 2022. Ny kamkedjesats och renoverat topplock vid cirka 14 800 mil.

 • Skick interiör:

  Det finns ett överdragsskydd på baksätet. Interiören är i ett normalt bruksskick med spår av polisiärt bruk.

 • Skick exteriör:

  Det är nyansskillnad i färgen mellan passagerarsidans framdörr och framskärm mot resten av bilen. Några små lackskador finns. Lite rost börjar synas, då främst i skärmkanter och dörrfalsar. Fälgarna har skrapmärken, främst de på höger sida av bilen. Se bilder.

 • Skick helhet:

  En före detta "krimbil" i ett trevligt och brukbart skick med spännande och fungerande kringutrustning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-05-02
Ursprungsbesiktning: 2003-08-27 (regbes) (Ombes:20190905)
Datum i trafik första gången: 2003-08-27
Senast godkända besiktning: 2022-08-30
Besiktigad tom: 2023-10-31
Årsskatt: 3330 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

9-5 ersatte den gamla Saab 9000 som Saabs största bil. Saab 9-5 har de klassiska Saab-dragen men förekommer även i en för Saabs del historiskt ovanlig kombimodell. Saab hade vid lanseringen 1998 av 9-5 Combi inte haft en kombibil sedan 1978, då tillverkningen av Saab 95 lades ner. Chef för designutvecklingen var Einar J. Hareide.

Tekniskt sett var det bara motorer och växellådor som var av samma typ som i Saab 9000. Saab 9-5 är chassimässigt baserad på Opel Vectra och försedd med delad bakaxel vilket är första gången på en Saab. Bilen var när den kom mjukt fjädrad vilket gav god åkkomfort men tveksamma vägegenskaper i kritiska situationer. Något som dock förbättrades omgående.

Interiören upplevdes när den kom som väldigt modern med till exempel ”Night Panel” som gjorde att man kunde släcka ner alla instrument utom hastighetsmätaren vid mörkerkörning. Precis som 9-3 hade den tändningsnyckeln mellan framstolarna. Jämfört med 9-3 var utrymmen och åkkomfort betydligt bättre även om storleken inte skilde sig så mycket utvändigt.

Saab 9-5, och då framförallt dess kombiversion, har rönt stora framgångar i Sverige och låg i många år i toppen i försäljningsstatistiken. Den har dessutom flera gånger rankats som den säkraste bilen i Sverige av Folksam.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Norrtälje

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG