Visa alla bilder

Renault 4L — 1964

En 4L ' fyra Laban' som rullat på saltfria vägar i Jämtland och är i ett närmast orört originalskick - en överlevare.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En enkel och lättskött bil som stått sig mycket bra under sina 60 år."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
47 444SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16361
ÖSTERSUND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Renault 4L?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En enkel och lättskött bil som stått sig mycket bra under sina 60 år."

Beskrivning

Den här R4:an har under hela sin tid trafikerat saltfria vägar i Jämtland och därmed klarat sig från rostangrepp. Närmast helt originalskick inklusive stolar och klädsel. Såld ny 1964 i Krokom, mest troligt bara haft två tidigare brukare och nuvarande ägare köpte den 1999. Senaste tio åren har den använts alltmer sällan.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-06-02 
 • Avläst mätarställning
  62699 km 
 • Kw / hk
  24 / 33 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Ljusröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motortyp 800-01. 845 cc 23 hk Motor och växellåda fungerar utmärkt. Ingen onormal oljeförbrukning upptäckt. Bromsar, hjul och däck är i bra kondition. Bromsar och däck utbytta för c:a 15 år sedan. Använd sparsamt sedan dess. Alla instrument fungerar utom kilometerräknaren som stått still ett bra tag.

 • Skick interiör:

  Original stolsunderreden och klädsel, fast sliten i framsäte och allmänt åldrad. Sätesfjädringen ersatt med enkel trådmontering. Finns några skavanker på instrumentbräda och ett par revor i innertak. Ett nytt dito från en Renault 6 finns. Likaså begagnad klädsel till sätena i samma kulör finns.

 • Skick exteriör:

  Ett gott originalskick där några skavanker uppstått med åren. Mest troligt originallack med vänster framskärm omlackerad någon gång. Närmast helt fri från rost i kaross, en äldre lagning finns i golvet. Felfri i dörrars och bakluckans kanter och falser. En äldre krockskada finns på huven. ny NOS motorhuv medföljer. Förardörren fått en skada, bra begagnad finns.

 • Skick helhet:

  Dessa tidiga R4 med grillen som gav den smeknamnet 'grinolle' är idag en ovanlig syn. Idag finns blott tre stycken i trafik av denna modell i Sverige (enligt Transportstyrelsen). Det här en bra överlevare i ett bruksvänligt skick

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-07-02
Ursprungsbesiktning: 1964-06-02 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1964-06-02
Senast godkända besiktning: 2017-05-06
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Östersund

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG