Visa alla bilder
Visa film

Pontiac Firebird Cabriolet V8 455 — 1968

Cabriolet Firebird med en kraftfull 455"-motor. Gott skick och ett garanterat ett leende vid varje tryck på gaspedalen.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Rikligt med hästkrafter, smidig automatlåda och pålitliga bromsar. Mindere reparationer behövs, som beskrivs nedan. Redo att köra hem!"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
270 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16336
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Pontiac Firebird Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Rikligt med hästkrafter, smidig automatlåda och pålitliga bromsar. Mindere reparationer behövs, som beskrivs nedan. Redo att köra hem!"

Beskrivning

Importerad från USA till Sverige 2012. Denna bil har haft tre svenska ägare. Nuvarande ägare förvärvade bilen 2019 och använde den då som en sommarbil. Ursprungligen renoverad i USA och då uppgraderad med en 455 V8-motor. Bilen med en omfattande samling kvitton och fakturor som visar det utförda arbetet (se bilder).

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  2012-04-30 
 • Avläst mätarställning
  79716 miles 
 • Kw / hk
  246 / 334 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar enkelt och går bra. Bra bromsar och en smidig automatlåda. Motorrummet är rent och utrustat med nya flätade slangar. Cylinderblocket kan dock behöva målas om för att det skall bli riktigt snyggt. Varvräknaren är trasig och det finns en eftermonterad knapp och kabel för tutan. Bilen har servats väl av sina ägare. Bra däck och hjul.

 • Skick interiör:

  Interiören är i bra skick, med fina säten, något slitna mattor och hyfsade dörrkort. Den har extra mätare, några lösa kablar under instrumentbrädan och en extra kabel och knapp för tutan. Den elektriska taket fungerar perfekt. Handtaget till passagerarfönstret behöver repareras och en ny pinne behöver monteras.

 • Skick exteriör:

  Karossen är ren, rak och attraktiv. Dock finns en liten skada på frramskärmens hörn på förarsidan (se bild). Passform på dörrar och huv skulle kunna bli bättre efter lite justering. Golvet i bagageutrymmet har ytrost och ett hål (se bild). Runt tröskel och bakre underkant finns spår av äldre svetsarbeten. Lack i gott skick, med endast några märken och flagor runt dörrkanterna. Utmärkt sufflett utan skador.

 • Skick helhet:

  En Firebird cab utrustad med en robust och mäktig motor skapar utan tvekan en spännande bilupplevelse. De fixar och förbättringar som nämns kan genomföras successivt, och inget är brådskande.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-04-20
Ursprungsbesiktning: 2012-04-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2012-04-30 (680101)
Senast godkända besiktning: 2018-04-30
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG