Visa alla bilder
Visa film

Opel Corsa 1,2 — 1993

Rostfri Corsa i fint skick, aldrig vinterkörd och endast 3600 mil på mätaren. Trevlig och användbar sommarbil.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Opel i fint skick, importerad från Portugal och har klarat sig fint från rost. Med sitt låga miltal så bör den ge ny ägare många trevliga turer."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
16 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16366
RYDAHOLM
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Corsa?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Opel i fint skick, importerad från Portugal och har klarat sig fint från rost. Med sitt låga miltal så bör den ge ny ägare många trevliga turer."

Beskrivning

Denna bil köptes ny 1993 av en svensk dam som hade lägenhet i Portugal. Hon körde mycket lite med den och förvarade den alltid i garage som tillhörde lägenheten.

När nuvarande ägare köpte lägenheten av damen så ingick bilen i köpet, den hade då inte körts på 14 år. I garaget stod den med ett centimeter tjockt lager damm och hade inte varit exponerad för solen. Han tvättade av den, bytte kamrem och gjorde service sedan användes bilen några år när de vistades i lägenheten.

2019 så kördes bilen hem till Sverige där den registrerades och har sedan dess använts här sommartid.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  2020-06-25 
 • Avläst mätarställning
  35974 Km 
 • Kw / hk
  33 / 45 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går utmärkt och allt fungerar. Kamrem byttes för ca 1500 mil sedan.

 • Skick interiör:

  Inredning i bra oslitet skick, behöver justeras lite på dörrsidornas klädsel.

 • Skick exteriör:

  Originallack i fint skick, har ett par repor på vänster bakdörr samt en liten skada på bakluckan. Plastpaneler gråbleka, går att färga svart. Fina däck och fälgar med små skavanker.

 • Skick helhet:

  Ovanlig bil på svenska vägar idag, här en körklar bil med sollucka som endast rullat 3600 mil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-08-11
Ursprungsbesiktning: 2019-11-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2020-06-25 (930824)
Senast godkända besiktning: 2023-07-05
Besiktigad tom: 2025-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Opel Corsa är en småbil, som finns i flera generationer. Den första kallades för Corsa A, kom 1983 och delade teknik med Kadett D som var den första framhjulsdrivna Opelmodellen. Den fanns som 3-dörrars eller 5-dörrars halvkombi samt som 2- eller 4-dörrars sedan. Ett ansiktslyft kom 1990 med nya lyktor, strålkastare och stötfångare. Corsa B kom 1993 och fanns med tre bensinmotorer på mellan 1,2 och 1,6 liters slagvolym, samt en turbodieselmotor på 1,5 liter. Ett ansiktslyft kom 1997 och då kom även alternativet trecylindrig 1,0 liters bensinmotor, kallad Eco. Corsa C kom 2000. Den fanns med fyra bensinmotorer på mellan 1,0 och 1,8 liter samt en dieselmotor på 1,7 liter. Modellen fanns som halvkombi med tre eller fem dörrar. Ett litet ansiktslyft skedde 2003. Corsa D kom 2006 och den modellen delar bottenplatta med Fiat Grande Punto, Lancia Ypsilon och Fiat Idea. Bilens motorer var något uppdaterade mot förra generationen. Den kom som coupéliknande tredörrarsversion och som femdörrars halvkombi. Corsa E kom 2014 och är den femte generationen. Finns som 3-dörrars och 5-dörrars halvkombi.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Rydaholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG