Visa alla bilder

MG MGB Roadster 1800 — 1965

65-års MGB roadster såld ny i Sverige! Trevligt och snyggt skick men behöver översyn av motorn. Enorm potential för de som är väl förtrogna med dessa bilar.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Nuvarande ägare har njutit av bilen sedan 2007 och har underhållit regelbundet. Tyvärr uppstod ett motorproblem för några månader sedan. Eftersom ägaren inte är någon god mekaniker kontaktade han en lokal verkstad som föreslog en kostsam reparation. Som ett resultat tog han då beslutet att sälja bilen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
53 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16368
ÖREBRO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande MG MGB Roadster?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Nuvarande ägare har njutit av bilen sedan 2007 och har underhållit regelbundet. Tyvärr uppstod ett motorproblem för några månader sedan. Eftersom ägaren inte är någon god mekaniker kontaktade han en lokal verkstad som föreslog en kostsam reparation. Som ett resultat tog han då beslutet att sälja bilen."

Beskrivning

Tilltalande exteriör med minimalt rost. Har under åren blivit omlackerad Interiören är komplett men sliten.

Motorn sitter för närvarande fast och behöver repareras. Vid inspektion verkar det som om startmotorn är felinställd, vilket potentiellt kan orsaka att den fastnar på svänghjulet och därmed blockerar motorn. Inga tydliga skador på motorkåpan. Två tänkbara lösningar: Lyft ut motorn för att ta bort startmotorn och se över svänghjulet eller byt ut motorn mot en begagnad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-07-02 
 • Avläst mätarställning
  76163 km 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Mörgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  En reparation eller motorbyte krävs. Växellådan och bromsarna fungerar bra. Koppling, svänghjul och dämpare byttes 2020 (se bilder). Bilen har ekerhjul med slitna däck. Överväxeln har inte testats.

 • Skick interiör:

  Interiören är ok men med visst slitage. En ny klädsel/mattor skulle göra den fin. Denna kan köpas genom t.ex Moss Parts i Europa.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak och i stort sett fri från allvarliga rostproblem, bara några fläckar i innerhjulhuset (se bilderna). Underredet är bra. Lacken ser snygg och ren ut, endast några mindre märken och repor finns. Stötfångare och lister är i gott skick.

 • Skick helhet:

  Hittar du en lösning för motorproblemet och kombinerar det med en uppgradering av interiören kommer du ha en njutbar klassisk MGB redo att avnjutas nästa år.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-08-16
Ursprungsbesiktning: 1965-07-02 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1965-07-02
Senast godkända besiktning: 2020-11-04
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Örebro

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG