Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz CLK 230 Kompressor Cabriolet — 2001

Den här vagnen från Mercedes erbjuder rufs i håret men också en tät och behaglig körning med taket upp. Gediget utrustad, få ägare och relativt låga mil.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En trevlig medelstor Mercedes cabriolet i en fin färgkombination, perfekt sommarbil för familjeutflykter men också duglig för långfärder. Bra skick överlag men detaljer kan förbättras."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
62 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16324
VRENA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz CLK 230 Kompressor Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En trevlig medelstor Mercedes cabriolet i en fin färgkombination, perfekt sommarbil för familjeutflykter men också duglig för långfärder. Bra skick överlag men detaljer kan förbättras."

Beskrivning

Registrerad i Tyskland i april 2001, köptes av en svensk. I juni 2004 togs den in till Sverige. Här är den nu inne på sin tredje ägare. Förste ägare hade den i ca 10 år, ägare två hade din i fem år och körde mest ToR till en fastighet i Italien. Nuvarande ägare har haft den som sommarbil, så verkar tidigare ägare också ha brukat bilen. Enligt uppgift i garage under den mörka årstiden.

Under de senaste åren har bl.a. generatorn bytts 2014, framvagnsinställning 2017, nytt batteri 2019, omstoppning av förarstol 2020. Samma år åtgärdades skärmar/hjulhuskanter samt en omlackering på sidor och bak.

Instruktionsböcker och servicebok medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2001/2001 
 • Första registreringsdatum
  2004-06-23 
 • Avläst mätarställning
  137290 km 
 • Kw / hk
  145 / 197 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Helskinn i ljusgrått, tyg mattor 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startade lätt och gick fint. Kändes solid och allt föreföll fungera väl. Ej kontrollerad på lyft men av det som kunde inspekteras såg det ok ut. Suffletten behövde lite manuell hjälp vid nedfällning, troligen en censor/relä som behöver bytas.

 • Skick interiör:

  Inredning i fint ljust skinn som skulle behöva en rekond, för att bli riktigt fin. Så även tygmattorna. Förardörren har ett "släpp" i en skarv. Passagerardörren har en bit borta i trädetaljen (delarna finns att limma) eller så byter man hela den delen. Knoppen för inställning av backspeglar saknas, piggen kvar intakt. Nyare stereo, orignal medföljer.

 • Skick exteriör:

  Blank och fin i lackering, lite smårepor och något stenskott på huv. Fin och enligt uppgift tät sufflett. Strålkastarglas något "blästrade". Fälgarna ok men ser lite bedagade ut. Nya Michelindäck fram, äldre däck bak.

 • Skick helhet:

  En trivsam öppen Mercedes i fint skick och i en klassisk färgkombination, som med lite puts och uppgraderingar kommer att framstå i än bättre dager. På väg mot klassikerstatus och helt rätt tid att slå till nu.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-04-11
Ursprungsbesiktning: 2004-06-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2004-06-23 (010402)
Senast godkända besiktning: 2023-09-04
Besiktigad tom: 2024-11-30
Årsskatt: 2841 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Mercedes har alltid erbjudit fina öppna vagnar med solid kvalitet. Oavsett om det har rört sig om tvåsitsiga sportmodeller, GT-vagnar eller vagnar med plats för baksäte och fler i bilen, så finns Mercedeskänslan där.

Den medelstora CLK-klassen W208 byggdes 1997-2003. Den erbjöds som 2-dörrars Coupé och Cabriolet. Modellen blev populär och byggdes i 233.367 exemplar.

W 208 CLK 230 med Kompressor och 197 hkr byggdes 2001-2003. Den var något uppgraderad mot tidigare årsmodeller och gjorde 0-100 km/h på ca 8 sekunder och hade en toppfart om 235 km/h. Med kompressorn fick man fartresurser som större motorer men också en fördelaktig bränslekonsumtionen och ekonomi.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vrena

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG