Visa alla bilder
Visa film

Ford Transit 150 TD SWB Glassbil — 1998

Glassbil Mr Whippy passande för event, gatuförsäljning och festivaler. Eller varför inte konvertera till Foodtruck?

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Det här fordonet har en klassisk marknads/karnevalsdekor som gör folk nostalgiska och glada.

Här i Värmland är det tradition med marknader, eller Mârten som värmläningarna själva säger. I ett sådant sammanhang är den här bilen helt rätt. Foodtrucks ligger ju också rätt i tiden och möjligen skulle man kunna konvertera den till sådan? Det är upp till köparen att undersöka. Glassbilen är en youngtimer som 2028 blir officiell veteranbil. Så den här borde vara intressant även samlare eller museer. Vem mer äger en veteranglassbil?"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
31 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16344
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Transit 150 TD SWB Glassbil?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Det här fordonet har en klassisk marknads/karnevalsdekor som gör folk nostalgiska och glada.

Här i Värmland är det tradition med marknader, eller Mârten som värmläningarna själva säger. I ett sådant sammanhang är den här bilen helt rätt. Foodtrucks ligger ju också rätt i tiden och möjligen skulle man kunna konvertera den till sådan? Det är upp till köparen att undersöka. Glassbilen är en youngtimer som 2028 blir officiell veteranbil. Så den här borde vara intressant även samlare eller museer. Vem mer äger en veteranglassbil?"

Beskrivning

Specialbyggt fordon anpassat för försäljning av mjukglass.

Högerstyrd och såld ny i England. Importerad till Sverige 2018. Nuvarande ägare köpte bilen 2021 med planen att använda den på olika event. På grund av andra åtaganden saknar han tiden och låter därför glassbilen gå vidare.

Bilen är utrustad med vägmätare graderad i engelska miles. Mätarställningen står nu på 143858 miles. Vilket motsvarar ca 23000 svenska mil. Instruktionsbok för bilen och för mjukglassmaskin saknas.

Glassbilen är besiktad med så kallade villkors-tvåor hos bilprovningen 2023-05-19. Villkorstvåa innebär att ägaren är skyldig att åtgärda felen, men behöver inte visa upp bilen före nästa ordinarie kontrollbesiktning.

Nästa ordinarie besiktning skall göras senast 2024-07-31. Bilen har varit väldigt lite körd de senaste åren, sedvanlig service och översyn rekommenderas.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  2018-06-19 
 • Avläst mätarställning
  143858 miles 
 • Kw / hk
  56 / 76 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Flerfärgad 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med dieselmotor och manuell växellåda. Lättstartad och går normalt. Den extra utrustning som finns i glassbilen är inte provad av Bilwebauctions. Vi vet med andra ord inte om mjukglassmaskinen, samt tillhörande utrustning är komplett eller fungerande.

 • Skick interiör:

  Inredningen är anpassad för försäljning av glass, med ytskikt som skall vara lätta att torka av och hålla rena. Man skulle kunna beskriva inredningen såsom strictly business. Utrustad med fällbar passagerarstol. Se bilder.

 • Skick exteriör:

  Specialdekor för glassförsäljning. Lack och dekor i bruksskick.

  Begynnande rost i skärmkant höger fram. Se bild. Ytrost på underredet så rostskyddsbehandling rekommenderas.

 • Skick helhet:

  Ger ett positivt intryck. Helheten är bra för ändamålet. Blivande veteranbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-05-16
Ursprungsbesiktning: 2018-06-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2018-06-19 (980826)
Senast godkända besiktning: 2023-05-19
Besiktigad tom: 2024-07-31
Årsskatt: 5642 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Mr. Whippy (eller Mister Whippy) är ett mjukglassmärke som började säljas som franchise av glassförsäljare. Numera har namnet i England kommit att bli synonymt för mjukglass som sådan. I England är det vanligt med fristående glassförsäljare som köper Mr Whippy mjukglassmix och säljer från egna glassbilar dekorerade med olika slogans och namnet Mr Whippy.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Arvika

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mathias Casserlund

mathias.casserlund@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG