Visa alla bilder
Visa film

Dodge Challenger Cabriolet 6,3 V8 — 1971

Lågmilad och ovanlig med få ägare, importerad på sjuttiotalet och därefter bara vårdad och mycket sparsamt körd i Sverige. En originalbil med många rätt.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Härlig historik med ett oblygt original yttre och inre."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
505 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16354
VESSIGEBRO
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Dodge Challenger Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Härlig historik med ett oblygt original yttre och inre."

Beskrivning

Den såldes ny 1971 på västkusten i sin för Kalifornien typiska helvita kostym och importerades till Sverige 1976. Den svenska köparen engagerade en kompis som körde bilen tvärs över kontinenten till New York då det på den tiden var mycket billigare att skeppa en bil från östkusten till Europa. En 400-milasträcka som då utgjorde – och fortfarande gör – en betydande del av bilens totala körsträcka. På en bild kan bilen ses i Kalifornien före transportkörningen till New York, och på ett par skärmbilder har ägaren hittat sin konversation med mannen som körde, där de överraskande fick kontakt i en grupp på Facebook. Underhållande läsning, minst sagt. I Sverige stod bilen still mellan 1981 och 2006, då den togs ut och besiktigades. Den ägaren körde runt 30 mil före den nuvarande ägaren köpte bilen 2009. Han har i sin tur inte heller varit särskilt aktiv bakom ratten och med all dokumentation och research till hands har den här Challengern sannolikt inte rullat mer än totalt 3 600 svenska mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  1976-03-10 
 • Avläst mätarställning
  19 971 miles 
 • Kw / hk
  188 / 256 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och låda känns mullrande mjuka, och chassit gungar som det ska. Ägaren berättar att ljuddämpare och avgassystem är original och högra bakre ljuddämparen har faktiskt spricka även om det inte läcker eller låter. Det går också att se på bilden undertill.

 • Skick interiör:

  Inredningen är som resten av bilen, fint orörd original, men en söm som har gått upp i förarsätets sittdyna. En original FM-radio med någon form av bandspelare och en extern mikrofon ser snygg ut på mittkonsollen. Funktionen är däremot osäker.

 • Skick exteriör:

  Till största delen är det en charmigt sliten originallack, men höger bakskärm är omlackerad efter en parkeringskada från de första åren i USA. Fin och fräsch originalsufflett med överdrag. De tvåradiga skyltarna och stänkskydden ger en särskilt fin och genuin vinkning åt de som uppskattar tidstypiska svenska detaljer på amerikanska bilar.

 • Skick helhet:

  Trevlig och charmig originalbil i ett för originalentusiasten attraktivt skick. Den här versionen med den för cabrioletmodellen stora motorn på 383 cui lär ha tillverkats i bara 168 exemplar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-04-13
Ursprungsbesiktning: 1976-03-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1976-03-10
Senast godkända besiktning: 2022-07-13
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

En Dodge Challenger från 1971 med alla sina motoralternativ på 440 cui, 440 six pack och 426 Hemi är särskilt eftretraktad och vill man åka öppet är auktionsbilen med sin 383:a också het då det var den största motorn som erbjöds i cabrioletmodellerna.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vessigebro

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG