Visa alla bilder
Visa film

Citroën B11 Normale — 1953

Klassisk Berline 11 i den rymliga Normale-versionen. Äldre fin renovering som har bevarats ovanligt väl.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Snygg B11 i ett trevligt och bruksvärdigt fint skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
160 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16315
NYHAMNSLÄGE/HÖGANÄS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Citroën B11 Normale?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Snygg B11 i ett trevligt och bruksvärdigt fint skick."

Beskrivning

Den återregistrerades 1988 och är med stor sannolikhet såld ny i Sverige. Karossrenoverad någon gång sent åttiotal eller början av nittiotalet. Den kända Citroën-profilen Peter Larsson och hans verksamhet CTA i Norrtälje bytte motorn och monterade en växelströmsgenerator åt en ägare i Aneby utanför Nässjö i början på 2000-talet. Den har hela tiden rullat i citroënisters vård, senast i Teckomatorp i Skåne och förra året till den nuvarande ägaren i Nyhamnsläge vid Höganäs. Ägarparet har en överenskommelse om att alla fordon i deras lilla bilsamling ska kunna nyttjas och njutas av dem sinsemellan och det har visat sig att B11:ans lite ovanliga växlingskonfiguration och osynkade 1:a växel inte riktigt faller inom ramen för denna överenskommelse.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1953/1953 
 • Första registreringsdatum
  1988-08-18 
 • Avläst mätarställning
  84 266 km 
 • Kw / hk
  42 / 57 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra känsla och funktion i maskin och låda, bromsar och chassi likaså.

 • Skick interiör:

  Hel, ren och snygg inredning som ger ett fräscht intryck ombord. Mattor och innertak ger samma känsla.

 • Skick exteriör:

  Snygg svart cellulosalack med ett lagom putsat intryck med en skön äkta känsla. Klassiska och slitstarka Michelin X som sig bör, och med bra mönster.

 • Skick helhet:

  En rätt B11 för en entusiast som vill steget in i gemenskapen direkt, utan krångel. Representativ, körklar och fint fungerande.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-12-10
Ursprungsbesiktning: 1988-08-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-08-18
Senast godkända besiktning: 2016-09-05
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

B11 står helt enkelt för Berline 11, alltså en sedan i skatteklass 11CV med den då spännande nymodigheten framhjulsdrift, det vill säga Traction Avant, ännu ett epitet för modellen. Den stora och lite lyxigare systermodellen B15 med en större sexcylindrig motor var då följaktligen i skatteklass 15CV med sin större motor. Och den lilla luftkylda Citroën 2CV i... ja, den låga skatteklassen 2CV. CV står för Cheval Vapeur – ånghästkraft – som är ett gammalt franskt sätt att mäta effekt och därmed skatteklass på.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Nyhamnsläge/Höganäs

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG