Visa alla bilder
Visa film

Chevrolet Malibu Classic Landau V8 350" — 1979

En väl underhållen originalvagn med klassisk amerikansk komfort och attribut.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Trevlig färgkombination och det mesta i fint originalutförande. Färden är lugn och behaglig med en dovt mullrande V8 under den långa huven. Trots sin storlek är det en lättmanövrerad vagn."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
65 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16320
ESKILSTUNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chevrolet Malibu Classic Landau?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Trevlig färgkombination och det mesta i fint originalutförande. Färden är lugn och behaglig med en dovt mullrande V8 under den långa huven. Trots sin storlek är det en lättmanövrerad vagn."

Beskrivning

Registrerad i Sverige i juni 1980, förste ägare i oktober samma år. Bilen har haft drygt tio ägare och mätarställningen om 8.930 Mil är enligt uppgift på andra varvet. så troligen har bilen gått 18.930 Mil. Nuvarande ägare, välkänd i entusiastkretsar, förvärvade bilen 2021. Han har bytt stötdämpare runt om och servat bilen med olja och filter och kört sparsamt under sommarhalvåret, i övrigt i garage. En nyare Pioneer stereo sitter i bilen som har el-taklucka, el-hissar, el-stolar och en AC som kyler bra. Dragkrok. Bilen är nybesiktigad och körklar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1979/1979 
 • Första registreringsdatum
  1980-10-15 
 • Avläst mätarställning
  89300 km 
 • Kw / hk
  119 / 162 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Röd plyschklädsel med tygmattor 
 • Färg
  Röd med delvis vitt vinyltak 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går lugnt och fint. Ej kontrollerad undertill på lyft men den förefaller vara i gott skick. Allt skall enligt uppgift fungera väl.

 • Skick interiör:

  Inredningen är i fint något patinerat skick fina dörrsidor, mattor och innertak. Bra komfort i stolar och baksäte.

 • Skick exteriör:

  Fin lackering som troligtvis är i originalutförande, så också vinyltak. Finns lacksläpp, stenskott och smårepor. saknas en liten bit av sidolist mellan förardörr och hjulhus. Glas med något litet stenskott i övrigt i bra skick. Fint krom. Fina fälgar och bra däck. Motorutrymme och bagage i bra skick.

 • Skick helhet:

  Den är i stora delar i originalutförande, det finns patina och milt slitage men det är en relativt oskruvad vagn från den tiden när en amerikanare fortfarande, både till utseende och image, hade känslan kvar från storhetstiden under 50- och 60-talen. En intressant klassiker att rå om.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-04-04
Ursprungsbesiktning: 1980-06-19 (regbes) (Ombes:19800926)
Datum i trafik första gången: 1980-10-15
Senast godkända besiktning: 2023-04-24
Besiktigad tom: 2025-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 13

Fakta om modellen

Modellversionen Chevrolet Malibu tillkom som en Top-line version av Chevelle 1964. En för den tiden i Amerika, mid-size car. Namnet fick den från den välsituerade kustregionen Malibu, i Kalifornien. Malibu användes från 1964 till 1983, för att sedan dammas av igen från 1997 och framåt våra dagar. I första omgången var det traditionella bakhjulsdrivna vagnar, för att vid comebacken 1997 vara framhjulsdrivna. From årsmodell 2016 - är man inne på den nionde generationen.

Generation fyra som kom 1978 och blev den sista, i första omgången, byggdes som 2-dörrars Coupé, fyr-dörrars sedan och femdörrars herrgårdsvagn. Motor fram och drivning bak. Bilarna var knappt fem meter långa. När den generationen kom, övertog de modellbeteckningen från Chevelle och var nu inte bara en utrustningsversion. Modellen hade två utrustningsversioner Malibu och Malibu Classic. Coupén fick dessutom tilläggsepitetet Landau med vinyl top. Det fanns V6 motorer från 200 cu.in till V8.or på 350 cu.in (165hkr). Som alltid i USA vid den här tiden kunde bilarna utrustas efter tycke, smak och behov. Totalt tillverkades det drygt 1,5 miljoner Malibus i den fjärde generationen. Först med den sk. A-plattformen 1978-1981. När den uppgraderade G-plattformen kom togas Coupén ur produktion. Under åren 1978-1981 tillverkades det 345.956 Coupé Landaus. Faktum var att det också gjordes en El Camino version (pickup) som byggde på samma utseende. Den byggdes ända fram till 1987. Nåväl, det är inte alltid lätt att hänga med i turerna kring GMs produktion av märken, modeller och utrustningspaket. Nåväl, Malibu hade under 60-80 talen en lite lyxig och glansfull aura och är uppskattad än idag.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Eskilstuna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG