Visa alla bilder
Visa film

Chevrolet Camaro Z28+ 350 5.7 V8 — 1991

Camaro Z28+ med den mer sällsynta 5,7-liters 350-motorn representerar det främsta av 1990-talets V8 muskelbilar, här i ett utmärkt skick.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Går fint och låter fantastiskt. Ibland blir det liten fördröjning när man startar, men andra försöket fungerar alltid. Bromsarna är bra och automatlådan växlar smidigt. Elfönster och centrallås fungerar fint och har uppgraderade högtalare. AC:n fungerar utmärkt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
115 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16402
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chevrolet Camaro Z28+?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Går fint och låter fantastiskt. Ibland blir det liten fördröjning när man startar, men andra försöket fungerar alltid. Bromsarna är bra och automatlådan växlar smidigt. Elfönster och centrallås fungerar fint och har uppgraderade högtalare. AC:n fungerar utmärkt."

Beskrivning

Denna bil såldes ursprungligen av en Chevy-återförsäljare i FT. Lauderdale 1991 och fördes till Sverige 1992, där den huvudsakligen har varit sedan dess. 1996 fick den rostskydd, vilket förklarar dess nuvarande goda skick. Fordonet kommer med omfattande historisk dokumentation, och efter att ha granskat tidigare besiktningsprotokoll verkar den nuvarande körsträckan på 86 709 miles stämma. Detta tyder på att den troligtvis har brukats som sommarbil under större delen av dess livstid.

Tredje generationen Camaros var en eftertraktad drömbil under 80/90-talet. Produktionen varade från 1982 till 1992, med denna specifika bil från 1991. Noterbart är att Camaro Z28 350 5.7 med 245hp "B2L"-alternativet enbart var tillgängligt med en automatlåda detta år. Dessa bilar har fått ett betydande uppsving i värde när medlemmar av Generation X nu har börjat samla på dem.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1991/1991 
 • Första registreringsdatum
  1992-06-15 
 • Avläst mätarställning
  86709 
 • Kw / hk
  172 / 234 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textile 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har underhållits väl och främst körts på sommaren. Inga omedelbara reparationer behövs; starta motorn och kör iväg. Originalfälgar av aluminium ingår. Servicelampan kan ibland blinka till.

 • Skick interiör:

  Interiören är imponerande ren och väl underhållen. Tygsätena i utmärkt skick och fria från skador. Innertak, mattor och dörrpaneler är i gott skick. Instrumentbrädan är fri från sprickor och alla instrument fungerar korrekt.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak och ren samt utan rost, även på undersidan. Vid noggrann inspektion finns en knappt märkbar mjuk buckla på passagerarsidan av taket (se bild). Lacken har en strålande finish, endast en mindre lackskada på tröskel och vingen, kan ses på bilderna.

 • Skick helhet:

  En väl underhållen bil som får dig att le brett när du trycker på gaspedalen, mycket bil för pengarna.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-05-01
Ursprungsbesiktning: 1992-06-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1992-06-15
Senast godkända besiktning: 2023-08-17
Besiktigad tom: 2025-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG