Visa alla bilder
Visa film

BMW 2500A — 1970

Tidig stor-BMW med fin potential och bra historik. Ovanlig och rolig kulör som för tankarna till tyska taxibilar.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Lite rå med sin nuvarande lackering, men det behövs inga stora åtgärder för att göra bilen ännu mer presentabel. Fast en ny lack med lite plåtjobb är förstås en stor åtgärd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16352
HALMSTAD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 2500A?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Lite rå med sin nuvarande lackering, men det behövs inga stora åtgärder för att göra bilen ännu mer presentabel. Fast en ny lack med lite plåtjobb är förstås en stor åtgärd."

Beskrivning

Den levererades ny i januari 1970 av Rehnbergs Bil AB i Gävle. Serviceboken från den tiden är intakt och bidrar till en fin dokumentation. Bilen verkar ha stannat i Gävletrakten till 2008 för att sedan vandrat till Karlstad, Husqvarna och den nuvarande ägaren i Halmstad. Mätarställningen har gått runt en gång bilens körsträcka är idag drygt 17 000 mil. Trevlig dokumentation i serviceboken och om inte en generellt låg körsträcka så i alla fall låg för sin ålder. Senaste och därmed sista besiktningen gjordes 2020-05-15.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1970-02-12 
 • Avläst mätarställning
  71 193 km 
 • Kw / hk
  110 / 150 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Saharagul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt, bromsarna låg på lite initialt, bilen behöver köras. Lådan växlar bra och bromsarna känns fina. Lite aluminiumärg på delar av motorn, men i övrigt bra med ett normalt utrymme för en bil som är 53 år och har rullat 17 000 mil.

 • Skick interiör:

  Fin inredning med snygga ljusbruna dörrsidor och andra delar av interören som kontrasterar mot sittplatsernas khakifärgade tyg. Förarsätet är slitet och sönder på sittdynan, men i övrigt är tyget på de andra sittdynorna helt. Innertaket är fint tillsammans med mattorna, och instrumentpanelen har inga sprickor eller skador.

 • Skick exteriör:

  Bilen har fortfarande originallack på taket , men av den tidstypiska bodycoaten på trösklarna att döma lackerades delar av bilen om på åttiotalet. Plåtfälgarna med kromade navkapslar och snobbringar ger mer genuin känsla än modernare lättmetallfälgar. Valet att lackera den dominanta dragkroken i bilen ljusa Saharagula kulör var inte helt lyckat. Svart hade nog fungerat bättre.

 • Skick helhet:

  Kör som den är, laga förarsätet, måla dragkroken svart, polera aluminium-ärg i motorutrymmet och ta dig tid för att bestämma vad som behöver göras i lack- och plåtjobb. Det är ett rakt helhetsintryck.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-07-23
Ursprungsbesiktning: 1970-02-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1970-02-12
Senast godkända besiktning: 2020-05-15
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Halmstad

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG