Visa alla bilder
Visa film

Austin Healey 100 BN1 2,7 — 1954

Eftertraktad engelsman, ett renoveringsobjekt som kräver en rejäl arbetsinsats.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Renoveringsobjekt med en hel del nya delar, är ej helt komplett bland annat saknas insug och förgasare. Bilen är i register och behöver endast en registreringsbesiktning när den är klar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
107 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16376
VÄXJÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Austin Healey 100 BN1?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Renoveringsobjekt med en hel del nya delar, är ej helt komplett bland annat saknas insug och förgasare. Bilen är i register och behöver endast en registreringsbesiktning när den är klar."

Beskrivning

Bilen köptes av nuvarande ägare 1981 i detta skick med ambition att renovera. Diverse nya delar köptes in och bilen togs åter in i register 1993. Dock har tiden inte räckt till för att färdigställa så han vill att någon annan entusiast tar över och gör bilen klar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1954/1954 
 • Första registreringsdatum
  1954-01-01 
 • Avläst mätarställning
  23765 Km 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Kräver en renovering av samtliga tekniska komponenter, förgasare saknas. Packningssats, diverse nya bromsdelar, oljepump och elsystem medföljer.

 • Skick interiör:

  Inredning behöver renovering sittdynor saknas.

 • Skick exteriör:

  Behöver renovering, nya stötfångare med horn och fäste medföljer.

 • Skick helhet:

  När renoveringen är gjord så har men en eftertraktad och värdefull entusiastbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1993-04-06 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: -
Datum i trafik första gången: -
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: -
Antal ägare: -

Fakta om modellen

Donald Healey började tillverka bilar i Warwick efter andra världskriget. Som drivkälla användes Rileys stora fyra. I början av femtiotalet stod det klart att den motorn snart skulle försvinna och man behövde se sig om efter en ny leverantör. På London Motor Show 1952 visade Healey en öppen sportbil med motor från Austin A90 Atlantic. A90:n hade blivit ett stort misslyckande för Austin och man stod med outnyttjad produktionskapacitet och överblivna delar i lager. Austins chef Leonard Lord såg i Healeys bil en möjlighet att dels kunna erbjuda sina kunder en ny modell och dels kunna utnyttja resurserna. Under Earls Court mässan 1952 slöts ett avtal mellan Donald Healey och Lord Leonard om att Austin skulle förse Healey med motorer. Formgivaren Gerry Coker tog genast fram ett nytt emblem till bilen som inkorporerade både Austin och Healey.

Austin Healey 100 BN1. Produktionen av den nya bilen, med interbeteckningen BN1, startade i Longbridge i början av 1953. Förutom motorn hämtades även växellåda, bakaxel och stora delar av framvagnen från A90:n. Karossen var enkel, med en tunn sufflett och löstagbara sidorutor i dörrarna. Vindrutan gick att fälla framåt/nedåt och ekerfälgar var standardutrustning. I fronten fanns en romb-formad kylargrill. Produktionen uppgick till 10 688 bilar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Växjö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG