Visa alla bilder
Visa film

Alfa-Romeo Spider 2,0 — 1984

En sportig Alfa som ger mycket körglädje, här i ett trevligt och ärligt bruksskick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En snabb, liten och solid Italienare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
88 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16287
FALUN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Alfa-Romeo Spider ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En snabb, liten och solid Italienare."

Beskrivning

Här har vi en Alfa Spider i ett körklart skick med spår av användande. Bilen köptes av nuvarande ägare 2018. Tanken med det var bland annat att åka på en Alfa Spider träff i Italien med biltåg genom Tyskland. Men bilen blev för liten för familjen, så den har endast använts för olika träffar här hemma i Sverige. Enligt ägaren fungerar bilen som den ska inklusive all kringutrustning och den är nybesiktigad i augusti 2023. Bilen har en del lackbättringar och små skador och den skiftar även i nyans från panel till panel. Spidern är svensksåld och det medföljer mycket historik i form av en pärm innehållande bland annat kvitton och besiktningsprotokoll. Det medföljer även annat som servicebok och böcker om motorn och weberförgasare. Startmotorn är utbytt. Nyrenoverade framstolar med komplett ny klädsel och bilen har fått en ny sufflett. Den har även utrustats med nya fälgar och nya däck.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  1984-05-28 
 • Avläst mätarställning
  18849 km 
 • Kw / hk
  93 / 126 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina men det skrapar lite vid nedväxling från trean till tvåans växel vid kall motor. Pigg motor och distinkta växellägen. På senare tid utrustad med nya fälgar och däck.

 • Skick interiör:

  Suffletten är ny och framstolarna har fått ny klädsel. I övrigt är inredningen i ett normalt bruksskick med spår av tid och brukande.

 • Skick exteriör:

  Exteriören är i ett normalt bruksskick för sin ålder. Bilen har en del lackbättringar och små skador och på grund av detta så skiftar den även i nyans från panel till panel.

 • Skick helhet:

  En Alfa Spider i ett använt och ärligt bruksskick. Besiktigad och körklar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-06-17
Ursprungsbesiktning: 1984-05-16 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1984-05-28
Senast godkända besiktning: 2023-08-03
Besiktigad tom: 2025-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

1970 kom Spider serie 2, som hade fyrkantig bakdel, så kallad Kamm-tail.

Under 1980 fick Spidern en liten spoiler i gummi på koffertens bakdel, en vinge. På kontinenten kallades den Spider Aerodinamica. Spider serie 3 höll i sig till 1989 när gummi- och plastdekorationerna skalades av.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Falun

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG