Visa alla bilder
Visa film

Yamaha TR1 ACME retro streetfighter/caféracer — 1981

Extremt välbyggd och stilsäker hoj med många inspirationskällor och epitet.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett körbart mekaniskt konstverk på hjul, helt enkelt. Varken mer eller mindre."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15193
GETINGE
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Yamaha TR1 ACME retro streetfighter/caféracer?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett körbart mekaniskt konstverk på hjul, helt enkelt. Varken mer eller mindre."

Beskrivning

Den började sitt liv som en Yamaha TR1 från 1981. När hojbyggaren John Burgess, engelsman i förskingringen på svenska landsbygden utanför Bromölla, fick se ett italienskt bygge kallat Fireball blev han fullständigt upptagen av att bygga något liknande. Det här är resultatet. Hela historiken kan du läsa om i PDF:erna här bredvid från ett reportage i Allt om MC från 2019.

Läs om reportaget här

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1981/1981 
 • Första registreringsdatum
  1982-04-07 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  51 / 69 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Metall 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Väldigt lite körd och den är heller inte helt lättkörd med en väldigt liten styrvinkel begränsad av styrkrona och tank, och därmed en stor vändcirkel. Men den funkar fint och en service är nödvändig innan eventuellt brukande då den har varit stillastående ett par år.

 • Skick interiör:

  Vacker egentillverkad sadel som så mycket annat vackert på cykeln.

 • Skick exteriör:

  Det finns många vackra detaljer och konstruktioner att förlora sig i. Att vila ögonen en stund på en så'n här hoj är lika mycket en fröjd för ögat för snillrik en formgivare som en innovativ ingenjör. Eller för bara någon som tycker om coola motorcyklar.

 • Skick helhet:

  En prydnad, en installation och ett mekaniskt vackert monument. Och faktiskt också en hoj, som går att köra med, om än med en varsam hand.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2015-10-20
Ursprungsbesiktning: 1982-03-18 (typbes) (Ombes:20170815)
Datum i trafik första gången: 1982-04-07
Senast godkända besiktning: 2019-08-27
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Getinge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG