Visa alla bilder

Volvo PV 444 C B16 — 1951

Helrenoverad tidig PV med typiska detaljer som delad bakruta och takgök. En gammel-PV i ett användarvänligt och pålitligt skick.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Representativ på sitt eget sätt, funktionell och trevlig."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15138
BOR
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 444 C ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Representativ på sitt eget sätt, funktionell och trevlig."

Beskrivning

Den återuppstod efter en lång vilosejour i en lada, sorgligt helmålad i vit färg och rostmönja. Det mesta av inredningen, kromet och detaljerna var borta. Den nuvarande ägaren köpte bilen redan 2001 och har renoverat den och jagat delar under många år. När den var nästan helt färdig väntade han sedan ytterligare några år på att finna saknade detaljer innan bilen kunde registrerings- och kontrollbesiktigas, det gjordes först i maj 2017.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1951/1951 
 • Första registreringsdatum
  2017-07-01 
 • Avläst mätarställning
  40 427 km 
 • Kw / hk
  33 / 45 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är i princip ny och har bara gått runt 50 mil inklusive gångtimmar då det är industrimaskin från Volvo Penta som gjorde beredskapstjänst hos Vattenverket i Gnosjö. Den startades då och då men användes aldrig för att pumpa vatten. Den gamla originalmotorn följer med, den har/hade ett fel på fördelaren som ägaren först inte kunde lokalisera förrän den nya maskinen var monterad. Temperaturmätaren visar ungefär 20 grader under kylvattnets verkliga temperatur.

 • Skick interiör:

  Originalklädsel i blågrå nyans kan köpas nytt, men ä ägaren har sytt en egen inredning i delvis rött och snyggt matchande material mot den svarta lacken. Det betyder också bland annat att original armstöd saknas bak. Allt det beror på att tidiga originalstommar är svåra att hitta, en ny klädsel passar inte på senare stommar.

 • Skick exteriör:

  Egenlackerad i bra skick med några småskador och slitage. Presentabel och bruksvänlig.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-07-01
Ursprungsbesiktning: 2017-05-24 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2017-07-01
Senast godkända besiktning: 2017-07-06
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Volvo PV 444, ofta bara kallad "PV", är en svensk personbil som tillverkades av Volvo 1945–1957. Designen var inspirerad av USA-bilar från samma period, främst Pontiac från tidiga 1940-talet och konstruktionen stod Helmer Pettersson och Erik Jern för. PV 444 anses som den första svenska folkbilen genom sin stora popularitet.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bor

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG