Visa alla bilder

Volvo PV 444 A — 1947

Den här bilen renoverades för femtio år sedan och har bara haft två brukare sedan 1968. Lagom patinerat och välbevarat exemplar.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Äldre renonvering som stått sig bra och bekymmersfri bil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
72 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15205
KUNGÄLV
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Äldre renonvering som stått sig bra och bekymmersfri bil."

Beskrivning

Den här bilens levererades ny 1950 och dess tidiare historik är inte känd. Så vi börjar 1968 när nuvarande ägares morbror införskaffade den. I början av sjuttiotalet renoverades bilen och kom sen användas på lite veteranbilsrallyn och liknande utflykter. 1995 förärades den i femtioårspresent till systersonen som haft hand om bilen sedan dess. Under de åren har bilen varit sparsamt brukad och alltid förvarats i varmgarage.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1947/1947 
 • Första registreringsdatum
  1947-01-01 
 • Avläst mätarställning
  39346 km 
 • Kw / hk
  29 / 40 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går bra, motorn låter fint och har inte varit till några större bekymmer under närmare tre decennier. Under den tiden har det fixats lite småsaker som uppstått. Generator och startmotor har renoverats. Finns lite oljesöl som troligen kommer från ventilkåpepackning. Bilen har använts relativt lite senaste 10-15 åren och en översyn på gummidetaljer och tätningar kan vara på sin plats. En rejäl strömbrytare finns monterad i motorrummet.

 • Skick interiör:

  Säten och dörrsidor omklädda vid renoveringen i originalmaterial och ser fortfarande mycket fint ut. Innertaket felfritt men inte helt i originalutförande. LIkaså är armstöden i dörrarna i något avvikande färg. Invändigt är den en rekond ifrån toppskick. Dock lackerades bilens bräda och invändiga plåtdetaljer inte om vid det tillfället. Senare har golvbrunnarna fått sig en omgång mönja för bättre skydd. Gummimattan på golvet är i mycket gott skick. Bagaget är lackering och ytor lite slitna men ingen rost eller skador finns. Dubbla reservdäck och originaldomkraft på plats.

 • Skick exteriör:

  Lackerad för drygt 50 år sedan efter den tidens standard. Cellulosalack som har åldrats normalt och samlat på sig lite repor som kan förväntas under ett halvsekel. Vid renoveringen har trösklar lagats vilket kan synas. Kaross, dörrrar, underrede i mycket bra skick. Krom och blankdelar mycket fint. Kofångare målade med grundfärg inuti och inga spår av rost någonstans. En del gummidetaljer har blivit torra och spröda med åren.

 • Skick helhet:

  Ett mycket gott bruksskick med lagom patina.Allt helt fint och välbevarat. Fungerar utmärkt att köra som den är eller enkelt göra till toppskick.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kungälv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG