Visa alla bilder

Volvo 855R T-Röd — 1996

Välutrustad T-Röd i toppskick, det häftigaste du kunde köpa av Volvo på 90-talet.

Idag en eftertraktad samlarbil.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket välvårdad Volvo, en prestandavagn av rang. Detta exemplar har inte körts så mycket senaste året så en översyn med kamremsbyte och besiktning är att rekommendera. I övrigt så ger den ett mycket gott intryck och kräver inga stora åtgärder."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
150 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15185
STAFFANSTORP
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 855R T-Röd?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket välvårdad Volvo, en prestandavagn av rang. Detta exemplar har inte körts så mycket senaste året så en översyn med kamremsbyte och besiktning är att rekommendera. I övrigt så ger den ett mycket gott intryck och kräver inga stora åtgärder."

Beskrivning

Levererad ny i Tyskland i juli 1996 till första ägaren (två ägare i Tyskland). Intagen i Sverige som flyttgods i april 1998 av tysk ägare nr. 2. Såld genom Bilcentrum i Falkenberg till tidigare ägaren 1999 vid mätarställningen 4925 mil. Köpt av nuvarande ägare i december 2020. Alla nycklar finns. Komplett servicebok. Välskött och fullservad under alla år. Originalutförande (ej krockad - ej ombyggd).

Originalbroschyrer ”Volvo 855 R" från 1996 medföljer.

Stor svart takbox inkl. original Volvo takräcke-fästanordningar och lås. Takboxen har ej använts de senaste 10 åren (se bild)

4 x Vinterhjul på Volvo original Pegasus-fälgar (i dåligt skick) med dubbdäck typ Nokian Hakkapelitta (i hyfsat skick). Hjulen har ej varit monterade under de senaste 8 åren (se bild)

Full-utrustad från fabrik:

Manuell 5 vx-låda 

Motor: 250 HK / 350 Nmextil

Viscodrive diff

TRACS - Antispinnsystem

El-taklucka i glas

El-stolar med minne

Klimatanläggning

Farthållare

El-hissar fram/bak

17” original-fälgar med 205/45-däck

Svart/grå inredning

Eftermonterat m.m:

Fast drag (helt nytt)

Pioneer Stereo / CD

CD-förvaring

Designad växelspaksknopp ????

Förberedd med uttag/kablage för El-motorvärmare

Lackbehandlad

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1996/1996 
 • Första registreringsdatum
  1998-04-15 
 • Avläst mätarställning
  182550km 
 • Kw / hk
  184 / 250 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5 vxl 
 • Klädsel
  Läder / Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket bra och allt fungerar inklusive klimatanläggningen. Har inte varit använd på ett tag så en översyn med kamremsbyte och kontrollbesiktning är att rekommendera.

 • Skick interiör:

  Mycket fin originalinredning med få bruksspår.

 • Skick exteriör:

  Originallack i mycket fint skick, endast ett fåtal dörruppslag finns. Lister, fälgar och däck utan anmärkning. Solluckan fungerar fint och är tät.

 • Skick helhet:

  Här en möjlighet att investera i en av Volvos mest åtråvärda bilar i modern tid, ett exemplar med både rätt färg och utrustning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-12-14
Ursprungsbesiktning: 1998-04-03 (regbes) (Ombes:20200702)
Datum i trafik första gången: 1998-04-15
Senast godkända besiktning: 2020-07-02
Besiktigad tom: 2021-08-31
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Staffanstorp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG