Visa alla bilder

Volvo 244 SE "#40" — 1993

Nummer 40 från slutet av de sista 240 numrerade exemplaren i 240-serien. Dessutom sällsynt välvårdad, välservad och lagom försiktigt brukad.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Extra intressant och värdefull för en Volvo-entusiast med en böjelse för just 240-modellen och dess sista numrerade serie."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
135 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15280
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Extra intressant och värdefull för en Volvo-entusiast med en böjelse för just 240-modellen och dess sista numrerade serie."

Beskrivning

Levererad ny av Rejmes i Halmstad i maj 1993 till en entusiastisk pionjärkvinna som tog körkort för motorcykel redan på trettiotalet vid 18 års ålder. När hon köpte den här speciella numrerade Volvon var hon 73 år och fick ett brevskrivet erbjudande om att köpa en bil i serien och även i Classic-utförande om hon ville. Hon nappade på erbjudandet, men avböjde själva Classic-utrustningen av någon anledning. Den danska kvinnan med det coola norska namnet och fina långa livshistorien hade bilen ända fram till sitt 101:a levnadsår som också blev hennes sista. En god vän fick bilen testamenterad till sig och det är hon som nu säljer den. Dokumentationen är omfattande och bevarad, inklusive brevet med erbjudandet, certifikatet om de de sista 240 bilarna och #40 i serien, ifylld servicebok och instruktionsbok.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  1993-05-14 
 • Avläst mätarställning
  135340 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Mörkblå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Exemplariskt servad genom åren med allt dokumenterat i originalböckerna. Känslan i motor, låda och chassi är, om inte nykänsla, så i alla fall väldigt frisk och sammansatt.

 • Skick interiör:

  Inredningen andas nyskick, den blå speciella plyschklädseln känns osedvanligt hal och skön att sitta på. Greppar inte tag i dina kläder som många andra plyschklädslar gör. Fint innertak och instrumentpanel där också den fina plaketten med ett nummer 40 tronar stolt.

 • Skick exteriör:

  Lacken är i ett väldigt fint grundskick utan oxidering, en professionell bilvårdare synade bilen och hävdade att "en dag med den där och jag skulle få lacken i nyskick".

 • Skick helhet:

  Försiktigt brukad, alltid förvarad i varmgarage och sällan körd på vinterhalvåret. Det här är en 240 i ett extra värdigt skick med en extra fin historik att förvalta.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1993-05-17 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1993-05-14 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1993-05-17
Senast godkända besiktning: 2022-08-08
Besiktigad tom: 2022-08-08
Årsskatt: 1985 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG