Visa alla bilder

Volkswagen Typ1 Bubbla Oval — 1956

Ett riktigt ladugårdsynd, en oval-Folka i ett förfinat och godkänt fyndskick med mycket charm och orörd patina.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Cool, patinerad, och mekaniskt pålitlig."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
78 750SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15282
VRETA KLOSTER
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 Bubbla?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Cool, patinerad, och mekaniskt pålitlig."

Beskrivning

Den nuvarande ägaren hittade bilen i en lada för många år sedan och planerade att använda den som donatorbil för ytterligare en ombyggnad av en Volkswagen från femtiotalet, men när den mognad ett tag bestämde han sig för att det var för bra för att låta bli och väntade några år med att få tillbaka den i trafik. Han började med att uppgradera till en 1500-motor med 38hk från 1964 och bytte ut alla slitdelar; koppling, bromsar, kablar och elektrisk utrustning. Svetsade golven och gjorde bilen klar för registrerings- och kontrollbesiktning i september 2021. Motorn går fint och har en skön kraft, bromsarna tar fint även om pedalens höjd skulle minskas något. Bilen är en med massor av gammalt svetsarbete, bucklor, grov lack och en mycket sliten interiör, men det är en del av tanken och charmen, och många Volkswagen-entusiaster vill ha det just så. Den subkulturen är fortfarande stark på VW-scenen. Bilen kommer från trakterna runt Västerås och har en total körsträcka på minst 18 000 mil, enligt uppgift. Besiktigad och körklar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  88053 km 
 • Kw / hk
  28 / 38 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den startar lätt och känns snabb med en fin känsla i motor, låda, på vägen, och bromsar. All el har fått en översyn, bilen har fortfarande ett 6-voltssystem och allt fungerar fint. Värmepaketet är däremot bortrationaliserat.

 • Skick interiör:

  Sliten och trasig inredning, förutom baksätet som är helt, men missfärgat.

 • Skick exteriör:

  Original only once betyder ofta ett slitet och patinerat yttre. Den här bilen är inget undantag med bucklor, ytrost, lagningar och slitet krom. Men bilen är i ett godkänt trafiksäkert skick, kör som den är och häng på trenden.

 • Skick helhet:

  Prisvärd oval-Folka med många möjligheter för en köpare, renovera eller behåll som den är. Och att vårda en patinerad gammal bil har många fördelar till exempel när det gäller finish, omhändertagande och ingen oro för en skadad fin ny lack.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vreta Kloster

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG