Visa alla bilder

Volkswagen Typ1 Bubbla Cabriolet RHD 1500 cc — 1967

Högerstyrd bil av populär årgång av VW Cabriolet i ett härligt originalskick och med en trevlig historik.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Originalbil i fint skick, har lite lackbättringar men ger ett gediget intryck. Suffletten har blivit utsatt för ett inbrottsförsök som misslyckades och har fått en enklare lagning. Behöver en mindre översyn med tändjustering mm."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
160 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15220
ÅKARP
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 Bubbla Cabriolet RHD?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Originalbil i fint skick, har lite lackbättringar men ger ett gediget intryck. Suffletten har blivit utsatt för ett inbrottsförsök som misslyckades och har fått en enklare lagning. Behöver en mindre översyn med tändjustering mm."

Beskrivning

Denna bil levererades ny av Volkswagen LTD North London 23:e februari 1967. Köpare var den kände skådespelaren Stewart Granger som använde bilen något år innan den såldes vidare.
Bilen kom till Sverige 1977 som flyttgods och har använts sparsamt av 4 ägare i Skåne.
Nuvarande ägare köpte bilen 1997 och har använt den för entusiastturer sommartid.
Han har under sitt ägande skött den väl och bland annat bytt alla skärmarna, VW-original och fått dem lackerade i ursprungsfärgen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1977-05-20 
 • Avläst mätarställning
  12095 km 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Galon 
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar fint utan missljud behöver dock en enklare service med tändjustering.

 • Skick interiör:

  Original inredning i fint skick, behöver endast en rekond för att bli riktigt fin. Ratten utbytt men original finns och medföljer.

 • Skick exteriör:

  Skärmarna är bytta och lackerade i originalkulör, övriga bilen har original lacken bevarad. Krom, fälgar och nya däck utan anmärkning.

 • Skick helhet:

  Ett härligt exemplar av den eftertraktade årsmodellen 1967 som är i ett trevligt körklart skick. En högerstyrd tysk är ovanlig på våra svenska vägar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-07-13
Ursprungsbesiktning: 1977-05-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1977-05-20
Senast godkända besiktning: 2018-07-06
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Stewart Granger , född James Lablache Stewart , är en amerikansk brittisk skådespelare , född den 6 maj 1913 i London i England och dog den 16 augusti 1993 i Santa Monica , Kalifornien.
Han var en av de största förförarna på bioduken, särskilt för Edwige Feuillère , Rita Hayworth , Ava Gardner , Janet Leigh , Elizabeth Taylor , Grace Kelly , Debra Paget . Privilegierad hjälte i MGM:s äventyrsfilmer och har regisserats av George Cukor , Richard Brooks och Fritz Lang i mer nyanserade verk .

VW cabriolet är en klassiker som sålts i Sverige sedan början av 1950-talet. Modellen uppdaterades och utvecklades hela tiden under åren fram till den togs ur produktion 1979. Efter 1973 byggdes VW cab på 1303-modellen med rund framruta och 1600cc-motor. De sista åren såldes den i Europa och USA fram till 1979, men inte i Sverige efter 1975, på grund av våra avgasregler. Byggdes på uppdrag av Volkswagen hos Karmann i Osnabrück, som också byggde Karmann Ghian och vissa Porschemodeller, Scirocco och Corrado m.fl. bilar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åkarp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG