Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1200 — 1961

Ovanligt välbevarad och fin originalbil. Få ägare, orenoverad och mycket välservad. Endast körd 8600 mil, servicehandlingar med mera medföljer bilen.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bästa samlarskick. Fungerar mycket bra. Ingen rost. Behöver endast en polering för att bli riktigt fin"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
111 111SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15184
BORLÄNGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 1 Bubbla?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bästa samlarskick. Fungerar mycket bra. Ingen rost. Behöver endast en polering för att bli riktigt fin"

Beskrivning

Bilen ägdes de första 30 åren av en dam som mest använde bilen för att köra till sitt sommarhus några gånger om året. Hon hade för vana att lämna in den hos VW-handlaren, (där hon köpt den), för koll och service 2 gånger per år. Servicehistoriken finns. När hon skulle sluta köra övertogs bilen av en släkting och 2002 av nuvarande ägare som var bekanta med första ägarens släkt.
Bilen är ovanligt hel och fin både på in- och utsidan. Inredningen är helt original utan större slitage eller skador. Framsäten är extrautrustade med fällbeslag för att kunna bädda och sova i bilen. Utsidan har till största delen originallack och några mindre bättringar finns, men inget iögonfallande. Bilen har varit entusiastbil sean början av 1990-talet och MHRF-försäkrad och utrustad med huvudbrytare, brandsläckare och låsbar motorlucka.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
  1961-01-01 
 • Avläst mätarställning
  86337 km 
 • Kw / hk
  25 / 34 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  tyg 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Trevlig att köra, det känns att den är lite körd och välservad. Inga anmärkningar.

 • Skick interiör:

  Jättefin inredning som skyddats av formsydd överdragsklädsel de första 40 åren, varför den klarat sig så bra.

 • Skick exteriör:

  Originallack på nästan hela bilen. En bakskärm omlackad för länge sedan. Någon lackblåsa går att hitta om man tittar riktigt noga, se bilder. En polering och vaxning kan vara på sin plats, då blir bilen utseendemässigt i toppskick. Fint krom, fina lister. Bilen uppdaterad med senare modell av blinkers och baklampor. De som satt från början som original följer med. Hela bilen ordentligt Dinotrol-rostskyddsbehandlad. Bilen har aldrig varit rostig, svetsad, eller skadad. endast fotstegen bytta någon gång för länge sedan.

 • Skick helhet:

  Sällsynt bra skick och trevlig årsmodell med många tidiga och fina detaljer kvar. En riktig pärla vill vi säga.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2015-08-24
Ursprungsbesiktning: 1961-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1961-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-07-14
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Borlänge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG