Visa alla bilder

SAAB 96 Sport GT850 — 1964

Amerikansk exportmodell, importerad och renoverad till en nära nog utställningsnivå, men ändå i ett användarvänligt skick.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En finsmakar-Saab med alla rätt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
255 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14861
BOLLNÄS
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 96 Sport GT850?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En finsmakar-Saab med alla rätt."

Beskrivning

Den kom från USA 2016 och den nuvarande ägaren lät renovera den under två år, allt är hantverksmässigt utfört av yrkesfolk. Ägaren har entusiastbrukat bilen normalt sedan 2018 när den var klar och det finns en omfattande dokumentation i en pärm av renoveringen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-01-01 
 • Avläst mätarställning
  95385 
 • Kw / hk
  38 / 52 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn och låda är helrenoverade till fabriksstandard tillsammans med nya bromsar, tank och broms- och bränsleledningar. Rätt Saab-känsla och ljud i motor och transmission.

 • Skick interiör:

  Inredningen är i ett snyggt och fint originalutförande, monterades vid helrenoveringen 2016-2018.

 • Skick exteriör:

  Plåtlagad med originaldelar och lackerad i originalkulör med någon bättring i lacken under 2020. Allt i krom är nytt, alla emblem är original. Nyare aluminiumfägar, men ett set renoverade originalfälgar med tillhörande navkapslar och snobbringar ingår, liksom en original motorhuv med de karaktäristiska gälarna.

 • Skick helhet:

  En riktig GT850, som en Sport kallades i USA, var just en exportmodell och är därför inte heller så vanlig i Sverige. Ägaren har valt att behålla exportmodellen i originalutförande och den är dessutom i ett väldigt representativt och fint renoverat skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-05-31 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2018-05-31 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1964-01-01
Senast godkända besiktning: 2018-06-12
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ljusdal

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG