Visa alla bilder
Visa film

Rolls Royce Silver Spirit V8 6.75 L — 1982

En fin och trevlig 80-tals Rolls i ett bra bruksskick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Om man inte kör så många mil per år, så varför inte köpa en Rolls med minimal värdeminskning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
101 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14947
RIMBO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rolls Royce Silver Spirit?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Om man inte kör så många mil per år, så varför inte köpa en Rolls med minimal värdeminskning."

Beskrivning

Auktioneras för ett dödsbos räkning. Enligt uppgift så köptes den här Rolls Roycen av byggmästare Erik Östhol år 1990, som byggde Hotel Oden 1972 för byggnadsbolaget Anders Diös. Det var från början inte tänkt att byggnaden skulle bli hotell, men lågkonjunkturen tvingade fram den lösningen. Diös ville inte ha hotell i sin verksamhet så Östhol köpte ut verksamheten till egen regi. Från 1995 ägdes bilen av hotellet som använde den för att transportera gäster. 2005 kom bilen ut på marknaden, och Harald (senaste innehavaren) som jobbat åt Östhol på Diös under 60-talet fiskade upp den. Rollsen har sedvanlig utrustning som servostyrning, automatlåda, skinnklädsel, läslampor, AC /ej testad, med mera och är i ett bra bruksskick och klar att användas. Den här bilen är en tidig Silver Spirit ur första serien - som gjordes i 8129 exemplar fram till 1989.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1982/1982 
 • Första registreringsdatum
  1989-10-20 
 • Avläst mätarställning
  87793 km 
 • Kw / hk
  148 / 201 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går bra i motor och drivlina. Avståndsmätare osäkert skick.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett mycket gott skick.

 • Skick exteriör:

  Originallack. Eventuellt omlackerad höger framskärm. Det finns några bättringar och småskador i lacken, se bilder. Spricka i bakre högra stötfångarhörn, se bild.

 • Skick helhet:

  En körklar Rolls Royce i ett bra bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1995-04-19 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1987-08-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1989-10-20
Senast godkända besiktning: 2020-09-29
Besiktigad tom: 2022-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Rimbo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG