Visa alla bilder
Visa film

Rolls Royce Silver Shadow V8 6.8 L — 1971

En fin och trevlig högerstyrd sjuttiotals-Rolls i ett väl omhändertaget skick, vårdad av samma familj de senaste 9 åren.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En fin Silver Shadow som ger ett välvårdat helhetsintryck."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14948
RIMBO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rolls Royce Silver Shadow?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En fin Silver Shadow som ger ett välvårdat helhetsintryck."

Beskrivning

Den här högerstyrda Rolls Roycen genomgick en grundlig renovering och lackering på 90-talet. Det tog tre år att färdigställa den till detta skick. Bland annat så byttes framskärmarna, front, bakdel och trösklar. Även motorn renoverades och ramen som motorn monteras i är bytt. Bakaxeln har även utrustats med specialgjorda lager från SKF. Nivåregleringens ackumulatorer är renoverade och bromsarna likaså. Allt som blänker förutom stötfångarna är tillverkat av rostfritt stål. Träet i kupén är valnötsrot rakt igenom. Bilen är utrustad med Rolls Royce handling kit (styvare fjädrar och stötdämpare), och ett Ignitor brytarlöst tändsystem. Utöver detta är denna Rolls även utrustad med AC/ej testad men är konverterad för R134a köldmedia, elfönsterhissar, elmanövererade säten med mera. Mätaren har gått runt ett varv och står idag på 661 miles.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  1985-07-02 
 • Avläst mätarställning
  661 miles 
 • Kw / hk
  156 / 212 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar bra i motor och drivlina.

 • Skick interiör:

  Skinnklädsel, mattor, innertak och dörrsidor samt instrumentbräda är i ett välvårdat fint skick.

 • Skick exteriör:

  Fin professionell omlackering. Vid vänster C-stolpens nedre del har lacken rest sig, se bild. Spricka i lacken främre vänster hörn framför bagageluckan, se bild. Krom och rostfritt i ett bra skick. Gummilister lika så.

 • Skick helhet:

  En välvårdad Rolls Royce i ett körklart skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2001-05-02
Ursprungsbesiktning: 1985-07-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1985-07-02
Senast godkända besiktning: 2020-06-04
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Med Silver Shadow tänkte Rolls-Royce nytt. Med lång tradition av specialbyggda karosser kom Silver Shadow 1965 med självbärande standardkaross. Silver Shadow blev bryggan mellan det gamla och nya men den sålde bättre än någon tidigare och på 15 år såldes fler bilar än vad Rolls-Royce lyckats bygga sedan starten 1904. Bakom Silver Shadow låg ett mycket omfattande utvecklingsarbete vilket landade i en av världens då bästa bilar. Motor och låda var förvisso samma V8 i aluminium som i Silver Cloud nu kopplad till en automatlåda från Chevrolet. Resten var dock nyutvecklat och med hydraulisk självreglerande fjädring från Citroën, individuell hjulupphängning och skivbromsar runt om var detta en mycket högteknologisk och avancerad vagn. Så dröjde det också länge innan Silver Shadow moderniserades.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Rimbo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG